Mad med proteiner

13 madvarer der indeholder mere protein end æg

Vil du smide et par kilo eller skære ned på kødet i hverdagen, så læs med her.

Det er ikke nogen hemmelighed, at danskerne er vilde med proteiner. Det har man også bemærket hos Dansk Supermarked og Coop, hvor proteinholdige produkter som æg, skyr, græsk yoghurt og mælk bliver flået ned af hylderne. Ligesom at salget af æggedrikken White protein, er skudt i vejret. Det fortæller Julie Spanner Kloppenborg fra Dansk Supermarked til TV2.dk.

LÆS OGSÅ: 10 spørgsmål du ikke tør stille din gynækolog. Nu har vi gjort det for dig

Efterspørgslen på de proteinholdige produkter skyldes sandsynligvis, at proteiner ikke bare mætter bedre, hvilket får os til at spise mindre, men at de også har en gunstig effekt på vores forbrænding. Faktisk kan proteiner øge din forbrænding op mod 30 procent. Ligeledes er flere og flere danskere gået hen og blevet deltids-vegetarer, også kaldet flexitarer, hvilket muligvis også kan forklare den øgede interesse for madvarer med masser af protein. Som vegetar får man nemlig ikke dækket sit proteinbehov via kød. Er du nysgerrig på at læse mere om, hvorfor det er en fordel at indføre kødfrie dage i din hverdag, så læs med på linket her.

De fleste ved, at æg indeholder mange proteiner, men hvilke andre madvarer skal du smide i indkøbskurven, hvis du vil tanke op på protein-kontoen? Det får du svaret på lige her.

Æg indeholder 13 gram protein pr. 100 gram. Her får du en liste med 13 andre madvarer, der indeholder mere protein end det.

Proteinindholdet for hver madvare er angviet pr. 100 gram.

1. Soyabønner: 36 g

2. Røde linser: 27 g

3. Tun: 27 g

4. Kylling: 26 g

5. Sardiner: 25 g

6. Peanutbutter: 23 g

7. Torskerogn: 22 g

8. Roastbeef: 22 g

9. Røget laks: 21 g

10. Helleflynder: 21 g

11. Hvide bønner: 21 g

12. Kikærter: 20 g

13. Brune bønner: 19 g