Kostblog: Proteinrig koldskål med ristede nødder

Kostblog: Proteinrig koldskål med ristede nødder

Koldskål behøver ikke nødvendigvis at være usundt. Her får du blogger Pernilles variant med masser af proteiner.

En af mine helt store favoritter på denne årstid, og mange måneder frem: koldskål! Jeg er pjattet med det. Det tiltaler mig på mange måder, og det er bare indbegrebet af sommer og sol. Så simpelt, så friskt, så lækkert – og så oplagt til både morgen, middag, aften, dessert eller mellemmåltid. I min optik er det en sikker vinder. Koldskål behøver ikke nødvendigvis at være usundt. Den primære årsag til, at en portion koldskål kan blive et ret kalorietæt måltid, er naturligvis kammerjunkerne, der egentlig er en slags småkager. De kan derfor undlades og udskiftes med langt bedre alternativer.

Jeg har forsøgt at lave en koldskål med et højere indhold af protein, og blot en beskeden mængde sukker. Jeg har lavet den af økologiske ingredienser, men det vigtigste er selvfølgelig citronen, da skallen skal anvendes.

Proteinrig koldskål

Cirka 6 portioner:

2 bæger pasteuriserede æggeblommer

2-3 spsk. økologisk rørsukker

2 vaniljestænger

1 liter økologisk kærnemælk

1 liter økologisk tykmælk

350 g økologisk skyr

skal og saft af en økologisk citron

2 spsk. hyldeblomstsaft (koncentreret)

Sådan gør du: Vaniljestængerne flækkes, og kornene skrabes ud. Vaniljekorn, sukker og æggeblommer piskes sammen. Derefter tilsættes kærnemælk, tykmælk og skyr, og det piskes sammen. Afslutningsvis tilsættes revet citronskal og saft, samt hyldeblomstsaften, og koldskålen smages til.

Smid de tomme vaniljestænger i skålen, og lad koldskålen stå og trække et par timer på køl.

Jeg er vild med resultatet. Konsistensen er så cremet og lækker, og smagen er frisk, rund og syrlig, og varsler i den grad sommer!

En portion indeholder ca. 250 kcal, og 19 gram protein.

Koldskålen kan eksempelvis nydes med nødder, kerner, frugt eller bær – alt efter behag.

Jeg vendte mandler, valnødder og græskarkerner i lidt honning på panden, og lod dem efterfølgende køle af, inden de blev anvendt som topping på min koldskål - super sprødt og lækkert.