Sara Jin Smidt

Sara Jin Smidt: ”Din krop er kæresten, der aldrig går fra dig, så pas godt på den”

Træningsekspert Sara Jin Smidt lever af at hjælpe folk med at tage kontrollen over deres sundhed. For hende er målet ikke, at man skal veje det samme altid eller træne et bestemt antal dage om ugen – det handler om at passe godt på kroppen i det lange løb.

Vi skylder vores kroppe at passe godt på dem. Det er dem, vi skal leve hele vores liv i – fra vi bliver født, til vi dør. Det er kæresten, der aldrig går fra dig. Og så får jeg det generelt godt af at leve overvejende sundt. Selvom det til tider kræver, at man lige tager sig lidt sammen.

Jeg var meget optaget af at skulle tabe mig fra slutningen af folkeskolen til gymnasiet, men dengang anede jeg intet om sundhed. Jeg famlede febrilsk rundt i mørke og prøvede alle mulige underlige ting for at tabe mig, uden at det lykkedes. I dag er sundhed for mig meget andet end bare et vægttab. Det er jo både min levevej, men også min store passion. Og jeg elsker kombinationen af det meget naturvidenskabelige element i kosten og træning i kombination med det psykologiske aspekt, der er en lige så vigtig del af det at leve sundt.

For mig er sundhed dynamisk. Der findes perioder, hvor jeg spiser mere chokolade end andre, men når det så har stået på lidt, eller jeg kan mærke, at jeg har taget lidt på, så skifter jeg chokoladen ud med broccoli. Jeg går min. 10-15.000 skridt om dagen og er generelt aktiv. I perioder træner jeg to gange om ugen, mens det i andre perioder nærmest er dagligt. For mig ligger balancen i at lytte til min krop og mit overskud. For mig er balance ikke at veje præcist det samme hver eneste dag, men omvendt heller ikke at svinge mere end et par kg. Det er heller ikke at træne lige meget altid, men altid holde mig i gang.

Der findes masser af faldgruber, hvis du gerne vil opnå resultater med din træning og kost. De fleste af dem, der går på mine slanke-bootcamps, bliver overraskede over, hvor meget og hvor usundt de egentlig spiser, når de begynder at kostregistrere, og så har de som regel holdt alt for mange vandpauser og taget lidt for lette vægte til træning.

At tage kontrollen over sin egen sundhed er et af hovedformålene med mine bootcamps. Deltagerne får redskaber, der klæder dem på til at kunne træne selv, og de får den rette viden, så de ved, hvordan de med helt almindelig mad, som de kan købe i deres lokale supermarked, kan sammensætte kosten.

Hvis du gerne vil have en sundere hverdag, er det vigtigt at fokusere på at sætte realistiske mål for dig selv. Og så anerkende, at det kræver overskud og viden at lære at leve sundt. Ligesom man ikke kan regne, før man har haft matematik, kræver det også viden at kunne sammensætte sin kost og øvelse at få teknikken på plads i forhold til træning.

Om Sara Jin Smidt

Personlig træner og kostvejleder. Har en baggrund som cand.scient i Human Nutrition og en bachelorgrad i Fødevarevidenskab med speciale i Ernæring og Sundhed.

Står bag sundhedsuniverset Healthyskinnybitch.dk, der bl.a. arrangerer træningsbootcamps. Sara er selv glad for at kombinere styrketræning og cardio og kører som regel ”supersæt”, hvor hun konstant skifter mellem to øvelser og dermed holder sig i gang i længere tid.

Følg hende på Instagram på @sarajinsmidt