Sara Jin Smidt

Kan du spise mindre kød? Sara Jin Smidt testede i 14 dage

Fit Livings chefredaktør Sara Jin Smidt har længe gerne ville spise mindre rødt kød. Find ud af, hvordan det gik, da hun skar sit forbrug ned til max 500 gram kød fra de firbenede dyr om ugen.

"Jeg spiser generelt ret sundt og varieret, men jeg har igennem den seneste tid lagt mærke til, at det røde kød ofte indgår i både min frokost og aftensmad. Jeg er rigtig glad for grønt, men kødet bliver hurtigt centrum for særligt aftensmaden. Derudover er det en nem måde at få protein på, og det giver mig en god mæthed og bidrager med umami til måltidet."

En af dem, der har tænkt en del over sit forbrug af rødt kød, er Fit Livings chefredaktør, Sara Jin Smidt. Hun har længe gerne ville spise mindre af det røde kød, og derfor satte vi hende på en 14 dages challenge, der lød på, at hun ikke måtte spise mere end maks. 500 gram rødt kød om ugen, som er den mængde, der anbefales af Fødevarestyrelsen.

"Min største udfordring bliver dog aftensmåltiderne, som for mig enten er sammen med min kæreste eller er bundet op på et socialt arrangement med mine venner. Min kæreste elsker svine- og oksekød, men heldigvis er han gået med på at prøve at skære ned, selv om han ikke føler, at han er god nok i et køkken til at lave alternativer. Faktum er dog, at vi tit henter mad udefra, og ellers må jeg tage ansvar og lave maden.”

I denne podcast kan du høre, hvordan det gik, samt få gode tips fra Trine Enevold, der er specialkonsulent i bæredygtig mad og sundhed i Miljø- og Fødevareministeriet. Hun har nemlig hjulpet Sara med en række gode råd og anbefalinger til, hvordan man lidt nemmere omlægger de indgroede madvaner. 

Hør podcasten her - og måske bliver du inspireret til at skære ned på det røde kød.

Historier du ikke kan slippe

Taklownogo.jpg

Lyt til de bedste podcasts i appen Talk Town.

Find stærke personlige fortællinger og masser af inspiration til alt fra børn og parforhold til mode og sundhed.

Prøv 14 dage gratis nu

Kun 59 kr./md. efter endt prøveperiode. Ingen binding

Download via iTunes lige her

Download via GooglePlay lige her