Sarah Bro

”Det føles som om, jeg er et stærkere sted med mere overskud”

Fokus på selvudvikling og tid til de sunde vaner er en vigtig del af den tidligere svømmer Sarah Bros liv. Det er, når hun husker de gode rutiner, at hun føler sig mest sund, både i hovedet og i kroppen.

Jeg er meget i mine følelser og i mine tanker, så det er vigtigt for mig at have overskuddet til at navigere i mit indre univers.

Jeg har været meget mere usikker og har haft svært ved at stole på min egen intuition og min egen mavefornemmelse. Det har gjort, at jeg nogle gange enten har sagt ja til for meget eller haft svært ved at mærke, hvor min grænse har været, som så har kostet noget mentalt.

Tidligere gik jeg hos en psykolog for at få hjælp. Nu, hvor jeg er blevet lidt ældre, har jeg indset, at det er mig, der skal lære at hjælpe mig selv. Det kan være at lære at mærke efter og blive mere sikker i min mavefornemmelse.

Det føles, som om jeg er et stærkere sted, og at jeg har mere overskud til at være en god veninde, kæreste, søster, datter og alle andre titler, jeg har i livet, men jeg begynder også at føle mig mere moden og reflekteret.

Jeg har brugt meget tid på at finde ud af, hvem jeg selv var og har spurgt mig selv: ”hvem er jeg” 10.000 gange i døgnet. Og jeg tror nogle gange, at i jagten på at lede efter det, der har jeg haft et for stort tunnelsyn, og der har jeg ikke set, at jeg rent faktisk er i gang med at danne, hvem jeg er, og det er en proces, der aldrig stopper.

Det er aldrig, som om man kommer 100 procent i mål med ens selvudvikling. Det er en proces, der sker hele tiden. Mental sundhed ser jeg som lige så vigtigt som den fysiske sundhed.

Træning er mit frirum. Ligesom der er mange, der mediterer, så får jeg virkelig ro, når jeg træner. Jeg bliver meget fokuseret og tunet ind på, hvordan jeg har det. Både mentalt, men også fysisk i kroppen. Løb startede med at være noget, jeg bare gjorde, men det var ret svært at opretholde motivationen, når det kun var baseret på et æstetisk mål eller et sundhedsmål, som jeg ikke rigtig vidste, hvad var.

Det at sætte mig et mål og sige: ”okay, jeg vil gerne løbe et halvmaraton”, har givet mig en naturlig glæde ved løb, fordi jeg følger et program og kan mærke, at jeg gradvist bliver bedre.

Sarah Bro

  • Er tidligere olympisk svømmer og nu i gang med en bachelor i kommunikation og digitale medier.
  • Derudover har hun været tv-vært hos Discovery og lavet samarbejde med bl.a. Sportmaster.
  • Lige nu træner hun op til et halvmaraton.
  • Hun er 27 år og har en kæreste.