Tør du prøve en kur, der består af denne ingrediens?
Hvidløg kan være lidt af en mirakelkur når du er ved at blive syg. Du kan lave din egen blanding derhjemme i køkkenet, når du mærker sygdomme snige sig på vej.
Hvidløg er antiseptisk og er længe blevet brugt som et naturligt antibiotikum. Knust hvidløg indeholder stoffet allicin, som har en bakteriehæmmende effekt og stimulerer immunforsvaret. De æteriske olier i hvidløg kan også bruges ved lidelser i lungerne og luftvejene på grund af den slimløsende effekt og virker godt på fordøjelsen og kredsløbet. Har du en snigende influenza i kroppen, er en hvidløgskur næsten lig mirakelkur, fordi den slår knæskallerne ud på alt, hvad der minder om bakterier, vira og parasitter og nulstiller systemet.
Sådan gør du:
Knus 10 fed hvidløg, hak en chili fint, og bland med 2 spsk ekstra jomfruolivenolie og saften fra en friskpresset citron. Spis med brød eller bare med en ske. Helst inden sengetid. Få en god nats søvn (det er her, kroppens immunforsvar er mest aktivt).
Kilde: Anja Ballegaard og Zenia Santini, forfattere til "Rejsen til sundhed", se Naturazin.dk
Du drikker mere hvidvin
Næste gang du skal køre hjem, så vælg rødvinen frem for den hvide. Så drikker du nemlig mindre, konkluderer et studie fra det amerikanske Iowa State University. I studiet blev deltagerne bedt om at hælde et "normalt" glas vin op, og fra den hvide flaske kom der knap 10 procent mere i glasset end fra den røde. Forskerne mener, den røde farves tydelige visuelle kontrast i et klart glas får os til at tro, at der faktisk er mere vin, end når vinen er hvid og derfor ikke får hjernen til at registrere mængden på samme måde. Et mørkt glas fik f.eks. deltagerne til at hælde 12 procent mindre hvidvin i glasset. Men ved nærmere eftertanke skal du nok hælde vand i det glas, hvis du skal køre – eller lade bilen stå!
Kræsne kvinder er bange for eventyr
Smager kaffen bitter og koriander som at spise sæbe? Det er alt sammen noget, der foregår i dit hoved, ikke i dine smagsløg... At du er kræsen ligesom din mor, er et udsagn uden hold i virkeligheden og en dårlig undskyldning for ikke at turde prøve nye smage på tallerkenen, mener John E. Hayes, professor i ernæring fra Pennsylvania State University. Han går hermed imod et studie fra 2010, der påstår, at smagspræferencer er genetisk betinget, og at dem, der ikke kan lide koriander er lovligt undskyldt.
Problemet er, mener Hayes, at alle menneskers smagsløg er genetisk programmeret til ikke at bryde sig om bitre og ukendte smagsvarianter – simpelthen som en forsvarsmekanisme, der, ligesom hos dyr, beskytter os mod giftige planter i naturen. Men hvad er det så, der adskiller de kræsne fra de altædende? En villighed til at prøve noget nyt, mener forskeren. Det handler simpelthen om at blive udsat for en specifik smag tilstrækkeligt mange gange, til at smagsløgene vænner sig til den, siger Hayes og henviser til et studie, hvor folk løbende fik mere og mere chili i maden. De blev ikke immune over for effekten af stærk mad, de kom bare til at elske, at maden smagte af noget. Konklusionen er ifølge Hayes, at der ikke er mad, vi ikke kan lide, men kun mad, vi ikke har givet en fair chance.
Kilde: Huffington Post
LÆS OGSÅ: Så meget kan du påvirke din forbrænding