mave

Test: Få pulsen op med Hulahop

Hulahop-ringen er ikke kun til leg. fit living har testet, om ringen kan trimme både talje og mave.

Hvad tester vi:

20-minutters trænings-dvd med forskellige fitness-øvelser, hvor du bruger en hulahop-ring. Øvelserne trimmer især din talje og styrker din mavemuskulatur.

Forløb:

Jeg har ikke hulahoppet, siden jeg som glad pige konkurrerede med mine veninder i skolegården om, hvem der kunne blive ved i længst tid. Derfor blev jeg anbefalet at vænne mig til ringen langsomt, da den er tungere end barndommens modeller. I den første uge brugte jeg omkring 5 minutter om dagen med at svinge ringen, inden jeg afprøvede dvdens træningsprogram.

Træningsprogrammet starter med en række opvarmende fitness-øvelser, hvor du bruger ringen som et vægtredskab til fx arm-øvelser og knæ-løft. Derefter er det i gang med at svinge hofterne, først den ene vej, og så den anden. Du skal fx – mens ringen svinger – lave brystsvømningstag med armene, bevæge dig fra side til side eller rundt i ring. Det kræver en del koordineríng og er overraskende svært. Så følger en række gulvøvelser, hvor du fx med ringen laver velkendte maverulninger såvel som benløft, for til sidst at slutte af med udstrækning.

Resultat:

Det er faktisk meget sjovt og hårdt at lave øvelser med hulahop. Pulsen kommer hurtigt op, og du kan mærke mavemusklerne, der arbejder på fulde tryk. Træningen mikser godt mellem hulahop-sving og velkendte fitness-øvelser, hvor ringen fungerer som redskab, så du føler, at kroppen bliver arbejdet godt igennem.

Hvad skal du bruge:

The Powerhoop Workout DVD Pris: DVD: 99 kr. 1 powerhoop-ring 1,5 kg, 449 kr. Køb det på Powerhoop.dk

Bonus-info:

Ringen kan nemt skilles ad, så du kan have den med i kufferten på ferien.