Test af LCHF-kuren

Test af LCHF-kuren: "Jeg lærte at føle efter min sult

Veronica Grøndahl testede LCHF-kuren for et år siden, men hvordan går det i dag? Vi har fulgt op på en kur, der dur.

Konklusion efter testugen:

“Jeg var vildt sulten især efter de første par dage, og på førstedagen havde jeg også en del hovedpine. Derefter fandt jeg en god balance i måltiderne mellem grøntsager, kød og en ny form for fedtkilde som smør, feta og olie. Udfordringen for mig var, at jeg var i tvivl om, jeg havde spist nok eller jeg burde være mæt. Vægten sagde akkurat ét kilo lettere på kurens syvende dag. Det var ikke alverden, men det havde jeg heller ikke forventet. Det tager længere end syv dage at få kroppen over i et udelukkende fedtforbrændende stadie, som er målet med denne kost.

Den største udfordring var at droppe de kulhydrater, som jeg normalt snacker i løbet af en dag.”

Sådan går det i dag:

“Jeg følger ikke principperne fra LCHF i dag, men jeg lærte meget af at være på kuren. Særligt i forhold til at føle efter min sult, men også helt personligt i forhold til at finde ud af, at jeg ikke kan leve med at spise meget kød. Det handler både om velvære, men bunder også i en politisk holdning som betyder, at jeg til daglig spiser meget plantebaseret.

Jeg havde det fysisk rigtig godt under kuren, men jeg kunne mærke, at min krop manglede de sædvanlige grove kulhydrater som rugbrød, brune ris og havregrød om morgenen. Det er essentielle fødevarer for mig, som jeg ikke vil skære ud af min kost, ligesom jeg heller ikke vil undvære frugt. Jeg tæller ikke frugt som kalorier, og jeg savnede at bide i et saftigt æble.

Jeg er også begyndt at spise mange æg og har taget principperne om sund snacking til mig, så mellemmåltider som en ostemad med marmelade eller kiks er byttet ud med en humpel ost med peberfrugt, en pose gulerødder med tahin og kyllingefrikadeller. Jeg fandt gode alternativer til, hvad jeg stiller min sult med, og blandingen af noget grønt og en god fedtkilde giver mig en mæt- og en tilfredshedsfølelse. Det var supergodt at være på kuren, fordi den ikke var så restriktivt, men mere et indspark til, hvordan jeg også kan vælge at spise.”

Fakta

TESTET AF: Veronica Grøndahl, 26, medicinstuderende

TESTET: Juni 2017.

KUREN LOVER: Low Carb High Fat er et udtryk for, at du spiser en kost, der indeholder få kulhydrater og meget fedt. Principperne er enkle. I stedet for en koncentreret kost, spiser du dig mæt i masser af grøntsager, gerne med overvægt af dem, som vokser over jorden, og i fjerkræ, vildt, fisk og æg. Derudover fede mælkeprodukter som piskefløde, fede oste, creme fraiche, 38 % og græsk yoghurt, 10 % samt nødder, bær og økologisk smør, olivenolie og kokosolie.

En kur, der dur? Vi har testet