6 øvelser, der styrker din smidighed

Flydende bevægelser og stillinger, der aktiverer dine muskler, er med til at styrke kroppens fleksibilitet – som i dette lille yogaflow. Det udfordrer din smidighed og er samtidig en sjov måde at få vækket hele kroppen på. Lav 3-5 gentagelser af hver øvelse, og bind dem sammen i et roligt flow. Og hvem ved? Måske ender du i en fuld spagat, når du har trænet længe nok.

1

Sådan gør du: Start i stillingen hunden, hvor du har hænder og fødder i gulvet og ansigtet vendt nedad. Stræk så det ene ben, så det peger lodret op mod loftet. Bliv lidt i stillingen, inden du vender tilbage til udgangspositionen og gentager sekvensen.

2

Sådan gør du: Stil dig i et lavt udfald med det ene ben bøjet og det modsatte ben strakt bagud. Sænk så knæet på det strakte ben, så det hviler mod underlaget, løft overkroppen, og aktivér dine sædemuskler. Bliv lidt i stillingen, inden du vender tilbage til udgangspositionen og gentager sekvensen.

TIP!

Er nogle af øvelserne for svære for dig? Så prøv at lægge yogablokke eller lignende under. hænderne.

3

Sådan gør du: Stå fortsat i det lave udfald. Løft nu dine hofter og din numse, stræk dit forreste ben, og fleks den forreste fod, hvis du kan. Bliv lidt i stillingen, inden du vender tilbage til udgangspositionen og gentager sekvensen.

4

Sådan gør du: Begynd i det lave udfald, men hav overkroppen løftet og blikket vendt mod loftet. Stræk den arm, der er på samme side som det forreste ben, bagud. Bøj det bagerste ben, fleks foden, og før den op mod den strakte arm. Bliv lidt i stillingen, inden du vender tilbage til udgangspositionen og gentager sekvensen.

5

Sådan gør du: Start hvor du sluttede i øvelse 4. Åbn så dit bryst, stræk armen længere bagud, og tag fat om foden. Fleks foden, og træk den roligt ind mod balden. Bliv lidt i stillingen, inden du vender tilbage til udgangspositionen og gentager sekvensen.

6

Sådan gør du: Start med at strække det forreste ben, fleks i foden, og lad det bagerste underben hvile i underlaget. Hav begge hænder i underlaget, og hold brystet løftet. 

Mens du forbliver aktiv i dine ben- og sædemuskler, så løfter du roligt overkroppen, bøjer i det forreste knæ og sætter foden i gulvet. Stræk det bagerste ben. Bliv lidt i stillingen, inden du vender tilbage til udgangspositionen og gentager sekvensen.

Har du mod på det, kan du herfra forsøge at komme ned i en fuld spagat.