Anna Bogdanova

Træningsprogram: Spændstige ben på 5 minutter

Med en lille, målrettet træningsindsats hver dag kan du ifølge træningsekspert Anna Bogdanova styrke din hud, så den bliver både sundere og ser endnu flottere og mere fast ud. Her er 3 øvelser til benene fra hendes helt nye, skræddersyede styrketræningskoncept til huden.

1. Front lift

– øvelsen, der strammer huden op over knæet og foran på låretHvad

AnnaB1.jpg

Øvelsen stimulerer huden indefra ved at træne kontakten til forlårsmusklerne og deres evne til at trække sig kontrolleret sammen og holde igen under stræk. Opgaven er at gå fra fuldt stræk til fuld sammentrækning i musklen – uden at komme til at slippe kontakten til ”muskel-elastikken”. Støt dig gerne til noget, for balance skal ikke være en udfordring i denne øvelse.

Sådan gør du

Gør dig lang gennem det ben, du står på, ved at skabe følelsen af, at du slår rødder i underlaget med hele fodsålen – og bliv så længere gennem ankel, knæ og hofte. Du skal nærmest mærke et vakuum i leddene, så du føler, at du får længere ben (det gør du faktisk også, lige umiddelbart efter denne øvelse!).

Start med et fuldt stræk ved at bøje i det ben, du skal arbejde med. Tag fat i din fod med din hånd, og bring underbenet bagved kroppen. Imens skal du blive ved med at gøre dig høj på standbenet og trække halebenet op mod navlen. Træk benet lidt længere bagud ift. kroppen for at skabe et endnu mere intenst forstræk.

#claimyourstrength

#claimyourstrength er adfærds- og træningseksperts Anna Bogdanovas stærke opfordring til kvinder i hele marts måned, som jo er kvindernes måned.

I marts vil Anna Bogdanova hylde 24 stærke danske og udenlandske kvinder på sin blog samt dedikere en øvelse (både styrkeopbyggende og blide for nervesystemet) til hver af dem, som alle kvinder (og mænd!) vil kunne træne gratis med på i hele marts måned.

Læs mere og træn med her

Du skal nu arbejde videre med at trække musklerne helt sammen. Slip langsomt foden med hånden og begynd at bringe først underbenet og så hele benet frem – forsøg at holde kontakten til musklen fra den strakte position, så du ikke slipper muskel-elastikken under bevægelsen. Tænk på, at dit underben, dit lårben og din hofteskål forsøger at mødes, som var de magnetisk tiltrukket af hinanden.

Gnub gerne under og over knæet og under og over hoftekammen for bedre at kunne mærke, hvilke punkter du forsøger at bringe tættere sammen.

Drej så dit arbejdsben udad, og bring benet lidt højere op endnu, så du kan mærke, at dine hoftebøjere også kommer på arbejde, og bring halebenet lidt bagud, så numsen stritter. Gå nu tilbage til at lave det fulde stræk, som du startede med. Når du skal frem og skabe spænding i lårmusklen igen, så prøv at dreje benet indad.

Gentag

Start med at lave 3-5 fokuserede gentagelser, og arbejd dig langsomt op til 10-15 gentagelser. Skift mellem de to positioner hver anden gang.

Styrketræning til huden

Skin Solutions er træningsekspert Anna Bogdanovas første programserie til målrettet træning af huden. Bag sig har hun 14+ års erfaring med at skabe digitale træningsprogrammer, der har fokus på (gen)opbygning af muskelmasse samt balance i nervesystemet og forbrændingen.

Styrkeprogrammerne til huden stimulerer huden på en måde, som ikke bare kortvarigt giver glød, men kommer ind under hudens mange lag og giver det fulde udbytte af det vigtige organ, som har magten til at optimere vores hormonbalance, regulere vores immunrespons og skabe et stærkere udtryk og aftryk i verden.

Læs mere om Skin Solutions, og køb programmerne på Annabogdanova.dk.

2. Beyond lift

– øvelsen, der strammer huden op på baglåret og løfter balderne

2_AnnaB.jpg

Hvad

Øvelsen stimulerer huden indefra ved at træne kontakten til baglårsmusklerne og deres evne til at trække sig kontrolleret sammen og holde igen under stræk. Opgaven er at gå fra fuldt stræk til fuld sammentrækning uden at komme til at slippe kontakten til ”muskel-elastikken”.

Støt dig gerne til noget, balancen skal ikke være en udfordring i denne øvelse, som er en rigtig god makker til øvelse 1, så du får skabt balance mellem både forside og bagside.

Sådan gør du

Gør dig lang gennem det ben, du står på, ved at skabe følelsen af, at du slår rødder i underlaget med hele fodsålen – og bliv så endnu længere gennem ankel, knæ og hofte. Du skal nærmest mærke et vakuum i leddene, så du føler, at du får længere ben.

Start med fuldt stræk i baglåret ved at strække det ben, du skal arbejde med, foran kroppen. Drej benet udad, men kun så langt frem og op, så du ikke runder i lænden (det vil fjerne fokus fra baglåret).

Skru gradvist op for strækket ved at tænke benet længere gennem hælen og trække halebenet bagud, så du stritter med bagdelen. Begynd at trække underbenet tilbage fra den strakte position og føre hælen tilbage mod hasen. Når knæet er bøjet med benet foran kroppen, drejer du underbenet indad og fører hælen bagud mod bagdelen.

Sædeknogler og hase skal nærme sig hinanden, som var de magneter. Før så hele benet bagud, så du forsøger at komme længere tilbage end standbenet – uden svaj i lænden. Kom nu tilbage til startpositionen uden at slippe spændingen. Gentag med benet drejet indad til en start, og du ender med underbenet drejet udad.

Gentag

Start med at lave 3-5 fokuserede gentagelser, og arbejd dig op til 10-15 gentagelser. Skift mellem de to positioner hver anden gang.

3. Copenhagen plank skin edition 

– øvelsen, der strammer huden op på inderlårene som en selvsiddende strømpe

3_AnnaB.jpg

Hvad

I denne øvelse bruger du mere af din krop, men fokus er på inderlårsmusklerne – du skal øve dig i at trække musklen kontrolleret sammen og holde igen under stræk for at stimulere huden og musklerne fra skridt til knæ.

Sådan gør du

Læg dig på siden med din underarm som støtte, og læg så det øverste ben op på en lav puf eller en skammel lige over knæet.

Forestil dig, at kønsbenet og indersiden af knæet på dit øverste ben er som magneter, der skal nærme sig hinanden, så du skaber forspænding i musklen. Derefter skal du komme op i en sideplanke, hvor du støtter på albue/underarm og indersiden af knæet på skamlen og løfter hoften op. Det kan være nemmere at skabe forspænding i inderlårsmusklen, hvis du gnubber på de to punkter, som du skal have i fokus.

Bliv i toppositionen, og tænk dig længere gennem hele rygsøjlen, mens du ”lyner halebenet op” mod navlen. Bliv ved med at forsøge at få punktet på indersiden af knæet og kønsbenet til at mødes, så du sørger for at holde inderlårsmusklen aktiveret. Prøv at skrue gradvist op og ned for intensiteten af spændingen.

Skub gulvet væk fra dig med underarmen, når du begynder at hænge i skulderen. Sænk så langsomt hofterne ned mod gulvet igen, hvor du stadig har fat i ”muskel-elastikken” på inderlåret, men lader punkterne på indersiden af knæet og kønsbenet glide langsomt væk fra hinanden.

I takt med at du får bedre kontakt og kan holde spændingen i længere tid, kan du begynde at udføre øvelsen dynamisk ved at gå op, holde dig oppe, sænke langsomt, og så op igen. Du kan også øge sværhedsgraden ved at lade øverste ben støtte under knæet, midt på underbenet eller over anklen.

Gentag

Lav 3-5 gentagelser med 5-10 sekunders spænding i toppen. Arbejd dig op til 8-10 gentagelser.

Om programmet

Her får du en lille smagsprøve på træningsekspert Anna Bogdanovas første serie til målrettet styrketræning af huden – Skin Solutions. Øvelserne er fra programmet LIFTED legs, som styrker, glatter og strammer huden op på dine ben med 5-10 minutters daglig træning af de underliggende muskler og bindevæv. Lav øvelserne med én dags mellemrum.

Øvelserne isolerer de forskellige muskler i lårene, mens du øver dig i at trække musklen sammen og lade den blive længere igen uden at miste spændingen i den. Udover at trække i huden over musklerne, så den bliver mere spændstig og får stimuleret egen kollagenproduktion, sender du også via nerveender i huden og musklerne et signal til hjernen om bedre kropsbevidsthed, hvilket akut skaber større tryghed – og når nervesystemet er trygt, er der også ro på hjerne-hud-forbindelsen, hvilket holder huden sund.

Effekten ligger i selve udførelsen og detaljen, så det er en god idé at læse beskrivelsen højt for dig selv – eller se videoer af øvelserne på Anna Bogdanovas Youtube-kanal. På Annabogdanova.dk kan du se reelle styrketræningsprogrammer, som er gode at kombinere med den målrettede styrketræning af huden.