Appelsintrifli med mascarponecreme

Appelsintrifli med mascarponecreme

Appelsintrifli har alt det, en dessert skal have: sødt, syrligt, sprødt og cremet.

6

Ingredienser

  • Appelsinkompot
  • 3 appelsiner, ikke overfladebehandlede
  • 250 g rørsukker
  • 1 vaniljestang
  • Specier
  • 500 g hvedemel
  • 150 g flormelis
  • 400 g koldt smør
  • 1 spsk earl grey teblade
  • Mascarponecreme
  • 500 g mascarpone
  • 3 pasteuriserede æggeblommer
  • 2 spsk flormelis 
  • Pynt: chokoladespåner – kan laves ved at skrabe et tykt stykke chokolade med en stor kokkekniv

Sådan laver du appelsintrifli

  1. 1. Appelsinkompot: Riv skallen af to af appelsinerne fint og kom det i en gryde. Skær skrællen af og del appelsinkødet i grove tern. Fjern eventuelle kerner. Kom appelsinstykkerne i gryden sammen med sukker. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom det hele i gryden. Lad kompotten simre i 30 min. Skum den og lad den køle af i køleskabet.
  2. 2. Bland mel med flormelis og smuldr smørret i. Knus teen groft i en morter og kom den i melblandingen. Saml dejen med fingrene til en tyk pølse. Pak den ind i plastfolie og læg den på køl i 30 min. Tænd ovnen på 200 grader. Skær pølsen i skiver på ½ cm og læg specierne på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ca 8 min til de er let gyldne i kanten. Køl dem ned og gem dem i lufttæt beholder.
  3. 3. Pisk mascarpone sammen med æggeblommer og flormelis.
  4. 4. Server triflien i portionsglas. Start med kompot og knus så 2-3 specier i hvert glas. Top med mascarponecreme og chokoladespåner.

Tip

Du kan lave hele desserten dagen i forvejen, så du bare skal anrette den før servering. Vil du have en lettere (og mere syrlig) version af desserten kan mascarpone og æggeblomme skiftes ud med græsk yoghurt.

Vin til desserten: Riesling Auslese eller Beerenauslese (fra Mosel i Tyskland), eller sød Moscato di Asti.

SE OGSÅ: 

Nytårsmenu: Få de bedste opskrifter til nytårsaften

Nytårsbrunch: 7 lækre opskrifter