Appelsintrifli med mascarponecreme
Appelsintrifli har alt det, en dessert skal have: sødt, syrligt, sprødt og cremet.
6
Ingredienser
- Appelsinkompot
- 3 appelsiner, ikke overfladebehandlede
- 250 g rørsukker
- 1 vaniljestang
- Specier
- 500 g hvedemel
- 150 g flormelis
- 400 g koldt smør
- 1 spsk earl grey teblade
- Mascarponecreme
- 500 g mascarpone
- 3 pasteuriserede æggeblommer
- 2 spsk flormelis
- Pynt: chokoladespåner – kan laves ved at skrabe et tykt stykke chokolade med en stor kokkekniv
Sådan laver du appelsintrifli
- 1. Appelsinkompot: Riv skallen af to af appelsinerne fint og kom det i en gryde. Skær skrællen af og del appelsinkødet i grove tern. Fjern eventuelle kerner. Kom appelsinstykkerne i gryden sammen med sukker. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom det hele i gryden. Lad kompotten simre i 30 min. Skum den og lad den køle af i køleskabet.
- 2. Bland mel med flormelis og smuldr smørret i. Knus teen groft i en morter og kom den i melblandingen. Saml dejen med fingrene til en tyk pølse. Pak den ind i plastfolie og læg den på køl i 30 min. Tænd ovnen på 200 grader. Skær pølsen i skiver på ½ cm og læg specierne på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ca 8 min til de er let gyldne i kanten. Køl dem ned og gem dem i lufttæt beholder.
- 3. Pisk mascarpone sammen med æggeblommer og flormelis.
- 4. Server triflien i portionsglas. Start med kompot og knus så 2-3 specier i hvert glas. Top med mascarponecreme og chokoladespåner.