Bente Klarlund har en fast familietradition: Det er min eneste hobby

Bente Klarlund har en fast familietradition: Det er min eneste hobby

Familien er vigtig for Bente Klarlund. Derfor har hun og manden en fast tradition med børn og børnebørn hver onsdag. Det fortæller hun i et stort interview i Hendes Verden.

De fleste kender Bente Klarlund som en af de mest brugte sundhedseksperter. Uanset om du vil vide mere om immunforsvaret, helbredet, motion, gåture eller myter om vægttab, har hun skrevet en bog om det.

Privat er det dog en helt særlig ting, der har fundet vejen til hendes hjerte, fortæller hun til Hendes Verden.

”Det har min mand gennem 40 år, vores fire børn og 12 børnebørn. Derudover har jeg en tæt venskabskreds. Familie og venner er faktisk min eneste hobby”, siger Bente Klarlund.

Til dagligt fører hun en travl hverdag som overlæge, foredragsholder og leder af TrygFondens Center for Aktiv Sundhed. Men når hun er derhjemme, er det noget helt andet, hun bruger sin tid på – i hvert fald én fast dag om ugen.

”Jeg var meget tidligt sikker på, at jeg ville have både et arbejde og en familie, og det betyder også, at det ikke altid har lignet Bo Bedre hjemme hos os. Men det er et rigt liv, hvor for eksempel alle kommer på besøg hos os hver onsdag. Så laver jeg mad til 20 mennesker, som jeg gjorde i går”, siger hun og indskyder:

”Nårh ja, der var Søren Ryge her også, for han kom lige forbi”.

Næstekærlighed

Omsorg for andre er ikke noget nyt for Bente Klarlund. Hun er vokset op med Frelsens Hær, og den kristne værdi om næstekærlighed har været en del af hendes liv altid. Hendes forældre brugte meget tid på socialt arbejde, og hendes bedstemor smurte madpakker til landstrygere. Bente selv åbnede både et sted, der serverede mad for hjemløse og en søndagsskole for børn.

”Da jeg blev teenager, kom jeg selv til at lave velgørende arbejde blandt narkomaner og hjemløse, og jeg lærte derfor tidligt at se livet blandt dem, der ikke har det godt”.

I dag har hun taget mere afstand til den religiøse del af Frelsens Hær. Men hun tror stadig på de kristne værdier og det velgørende arbejde, og hun er taknemmelig for den livserfaring, hun har fået gennem sin opvækst.

Læs hele interviewet med professor Bente Klarlund her. Her fortæller hun også om sin opvækst med Frelsens Hær, en særlig lærer i barndommen og rejsen mod at blive førstegenerations-akademiker.

Om Bente Klarlund

Bente Klarlund Pedersen, 66 år

Overlæge og professor i integrativ medicin og leder af TrygFondens Center for Aktiv Sundhed på Rigshospitalet

Forfatter til utallige bøger. Senest ”Dit helbreds bedste ven – immunsystemet” der udkom i januar 2023

Gift og mor til fire børn