Guide: Her får du den bedste morgenmad i Aarhus

Guide: Her får du den bedste morgenmad i Aarhus

Der findes et væld af muligheder for morgenmad i Aarhus. Vi har samlet nogle af vores favoritter her.

Nyder du at starte din morgen med et godt måltid? Måske bestående af godt bagværk, en smoothiebowl med bær eller et lunt, blødkogt æg?

Der findes et utal af morgenmadsmuligheder i Aarhus, hvis den klassiske havregrød skal have en overhaling, men det kan være svært at gennemskue, hvor du får mest god mad for dine penge. 

ALT.dk har derfor samlet vores absolutte favoritter, hvor du kan stille din morgensult med mere end blot en knækbrød med ost.

Her er alt fra hurtige bagerier til steder, der kræver en stille morgen. 

Den gule café

Det første, der springer i øjnene, når man besøger Den Gule Café på hjørnet af Jægergårdsgade og Frederiks Allé, er alle de skønne farver, finurlige møbler og nips, som caféen er indrettet med. Men når man går derfra, vil man højst sandsynligt huske stedet for deres lækre morgenmadsretter.

På menuen er blandt andet en masse forskelligt bagværk, lige fra surdejsboller til kardemommesnurrer, smoothiebowls og chiagrød med forskellige toppings samt avocadomadder. Til at skylle ned med har caféen også en lækker friskpresset appelsinjuice.

Den Gule Café

Jægergårdsgade 2A

8000 Aarhus C

Jumbo

Jumbo Bakery ligger med udsigt til havnefront og togskinner i Aarhus midtby, og det industrielle look kryber med indenfor i bageriet, hvor det forenes med indretningens rene og moderne linjer.

Deres bagværk er kendt i hele Aarhus for at være velsmagende, så du kan med fordel bestille en surdejsbolle med ost, en snurre eller måske en croissant? Om du sidder ved bageriet eller tager din morgenmad med dig, bør du også købe en af deres lækre, friskbryggede kop kaffer.

Det bedste af det hele er næsten, at morgenmad er tilgængeligt hele dagen – men det gælder om at være hurtig, hvis du skal nå at smage deres lækre bagværk, inden det er udsolgt.

Jumbo Bakery

Mindet 4 og Ankersgade 12 B

8000 Aarhus C

GRØD

Er du en smule træt af din sædvanlige havregrød og har lyst til at prøve noget nyt? Så kan du med fordel svinge forbi GRØD. I starten af 2019 åbnede GRØD deres første restaurant i Jylland, og den blev placeret i den hyggelige aarhusianske gade Graven. 

Til morgenmad kan du blandt andet prøve deres havregrød med æbler, ristede mandler og saltkaramel eller deres forskelligartede smoothie- og chiabowls. Som et lille tip kan du også få blandet deres saltkaramel i din iskaffe – det lover vi, at du ikke vil fortryde!

Hvis du bliver vild med den granola, du har på din grød, er det også muligt at købe deres produkter med hjem.

GRØD

Graven 24

8000 Aarhus C

Emma Emma

Den tidligere café Hamanns har nu skiftet navn til Emma Emma, men det betyder ikke, at der er indgået kompromis med kvaliteten – tværtimod. Den hyggelige café serverer lækker mad med et feminint udtryk, og ifølge dem selv gør de en dyd ud af at lave en lidt anderledes morgenmad.

På morgenmadskortet finder du blandt andet bananbrød med valnødder, ristet grøntsagsbrød og krydret æg. Hvis du ikke kan bestemme dig, kan du også vælge deres morgenmadskombination ved navn ”Snup lidt af det hele”. Så er du sikret at vælge rigtigt!

Emma Emma

Gammel Munkegade 5

8000 Aarhus C

Nabo Kiosk

På Ingerslev Plads ligger Nabo Kiosk, hvis mission er at genoplive det gode naboskab i byen. Det kan derfor være det perfekte sted at nyde din morgenmad, hvis du drømmer om at falde i snak med andre aarhusianere hen over morgenkaffen.

Hos Nabo Kiosk kan du sagtens få den klassiske surdejsbolle eller en morgenkage. Det bliver leveret helt friskbagt hver morgen fra de populære bagerier DavidBreadHead og Berta. Dog kan du også gå ned ad barndommens gade og bestille en skål Frosties, Cocopops, Guldkorn eller en anden morgenmadsklassiker med mælk. Vi bliver helt nostalgiske ved tanken!

Nabo Kiosk

Ingerslev Plads 1A

8000 Aarhus C

LYNfabrikken

LYNfabrikken ligger i en tidligere fabriksbygning, som nu både huser mødelokaler, kontorer og en kaffebar med tilhørende tagterrasse, hvor du kan nyde din morgenmad, hvis solen skinner.

Til morgenmad kan du bestille klassikere som surdejsboller, croissanter og chiagrød, men du kan også købe en samlet morgenmadspakke. Blandt andet den ved navn ”Breakfast in Paris”, hvor du både får surdejsbrød med vesterhavsost og marmelade, en croissant, yoghurt med honningristet mysli, et juiceshot og en valgfri kop kaffe eller te.

LYNfabrikken

Vestergade 49B

8000 Aarhus C

La Cabra

La Cabra er kendt vidt og bredt for deres tilgang til kaffe. De importerer nemlig selv deres kaffebønner fra udlandet og kredser om hver enkelt kop, inden den bliver langet over disken. Det er derfor det ideelle sted til dagens første indtag af koffein.

Ikke nok med, at du kan drikke en god kop kaffe, der er blevet kredset om, kan du også få et velsmagende stykke bagværk til. Udvalget er ikke så stort, men du kan blandt andet få en bolle med ost, en snurre – eller du kan prøve en af deres croissanter, som ifølge os er en af byens bedste.

La Cabra

Graven 20

8000 Aarhus C

Café Glad

Hos Café Glad er du sikret et måltid af god kvalitet. Deres allervigtigste værdier er nemlig økologi, bæredygtighed, sundhed og god smag. De laver desuden stort set alt fra bunden – lige fra salater og dressinger til kager og boller, og de har en masse veganske alternativer.

Til morgenmad hos Café Glad kan du blandt andet få en surdejsbolle med forskelligt tilbehør, en avocadomad eller vores favorit – deres vafler med bær, kompot, citronyoghurt og sirup. 

Café Glad

Frederiks Allé 127

8000 Århus C