Hjemmebagte grissini
Forkæl dine gæster nytårsaften med hjemmebagte grissini med friskrevet parmesan og blå birkes. Opskriften får du her:
25 stk.
600 g hvedemel
2 tsk salt
400 g smør
vand til at samle dejen med.
Topping:
1 sammenpisket æg til pensling
100 g frisk, revet parmesan
blå birkes.
Mel og salt blandes, og smørret smuldres i. Brug hænderne, dejen er færdig, når den har en savsmuldslignende konsistens. Tilsæt koldt vand for at samle dejen, der æltes godt igennem og sættes på køl 1 time. Rul derefter dejen ud. Fold den og rul ud igen. Gentag processen fire gange, så dejens struktur bliver lag-på-lag-agtig.
Til sidst rulles dejen ud til en stor rektangulær flade, ca. 20 cm bred. Pensl med æg, drys med parmesan over hele fladen og derefter med blå birkes. Klap dejen let med hænderne, så parmesan og birkes bliver hængende. Skær 1 cm brede strimler af dejen, vrid hver strimmel og læg den på en bageplade med bagepapir. Giv strimlen et lille tryk i hver ende, så den bliver liggende.
Pensl med æg på flader uden birkes og parmesan. Bag 12-15 minutter ved 200 gader, eller til brødene er gyldne. Køl ned på en rist – men vær forsigtig, de er meget porøse.
LÆS OGSÅ: Nytår: Her er en perfekt, børnevenlig nytårsmenu med krudt i
Lækre drinks til nytårsaften
-
Skøn cocktail til nytårsaften: Bulldog Tom Collins
-
Festlig champagnecocktail med appelsin & campari
-
Velkomstdrink: Bobler med ingefær, citrus og mynte
-
Champagnemojito
-
Spændende cocktails til nytårsaften: Amaretto 23, Bubbly Cherry & Hot Buttered Scotch
-
Nytårsbobler med granatæble og lime
-
Champagne cocktail
-
Velkomstdrink: Bellini og sprøde brød med lakse-tatar
-
Skøn drink: Aperol Spritz
Skønne opskrifter til nytårsaften
-
Spændende cocktails til nytårsaften: Amaretto 23, Bubbly Cherry & Hot Buttered Scotch
-
Østers au naturel
-
Gratinerede østers - den perfekte forret til nytår
-
Jomfruhummersalat
-
Oksefilet med marinerede løg og gratineret kartoffel
-
Fragilite med choko-mokkacreme og solbær
-
Opskrift på Blomsterbergs nougatkræs
-
Sådan laver du den bedste kransekage til nytårsaften
-
Kransekage med pistacie