1999: Forsvaret får en politik om seksuel chikane.
2003: En uvildig undersøgelse viser, at 90 procent af kvinderne i Forsvaret har oplevet såkaldt uønsket seksuel opmærksomhed. 3 procent havde været udsat for voldtægtsforsøg. Forsvaret har ikke ønsket at få lavet en ny uvildig undersøgelse siden denne, men de har selv stået bag alle undersøgelser om krænkede adfærd efterfølgende.
2004: Forsvaret iværksatter en række initiativer, der skal gøre op med bl.a. seksuel chikane på arbejdspladsen. Det sker på baggrund af undersøgelsen året før.
2017-2019: Foreningen Kvindelige Veteraner modtager beretninger fra omkring 100 kvinder, der fortæller om krænkende oplevelser i Forsvaret. De dækker over bl.a. nedsættende bemærkninger, en sexistisk omgangstone, tilråb, sultne blikke, uønskede berøringer og enkelte tilfælde af voldtægtsforsøg og anden kønsbaseret vold. Nogle af kvinderne sover også med en kniv under puden for at beskytte sig selv. Ingen af hændelserne er blevet anmeldt, og foreningen er heller ikke selv gået videre med dem, fortalte de dengang til Politiken.
Forsvarets Personelstyrelse oplyser til Politiken, at de i 2018 behandlede ni sager om seksuelt krænkende adfærd. Samme år modtog forsvarets anonyme rådgivere på området 21 henvendelser.
2019: Forsvaret udvider den såkaldte arbejdspladsvurdering (APV) med en tillægsundersøgelse, der skal belyse omfanget af seksuelle krænkelser. Her svarer 11,6 procent af kvinderne, at de oplever, at der er en kønskrænkende omgangstone eller kultur. 55 procent af kvinder, der har oplevet at blive krænket, blev krænket af en kollega, 27 procent blev krænket af deres leder. 24 procent af de kvinder, som blev krænket, svarede, at situationen slet ikke blev håndteret.
I september 2019 melder Forsvarsministeriet ud, at der er nultolerance for kønskrænkende adfærd i Forsvaret. Forsvarsministeren og forsvarschefen lancerer fem initiativer for at modvirke seksuel chikane og krænkende adfærd i Forsvaret og de øvrige styrelser på ministerområdet.
2020: I januar iværksætter Forsvaret i samarbejde med Forsvarsministeriet en kampagne med fokus på krænkende adfærd og de muligheder, medarbejderne har for at søge hjælp. Kampagnen henviser til hjemmesiden: www.respektforhinanden.dk.
I november 2020 bliver kampagnen fulgt op af en vejledning om krænkende adfærd: Kønskrænkende adfærd, mobning og vold.
2021: Trods handleplaner og nye initiativer behandler Auditørkorpset et stigende antal sager om krænkelser. De udmåler sanktioner i 36 sager om krænkende adfærd, herunder 14 tilfælde af kønskrænkende adfærd. Heraf to anmeldelser om voldtægt. I 2018 var der fire sager om kønskrænkende adfærd, der udløst strafferetlige sanktioner under den militær straffelov.
Vejledningen om krænkende adfærd bliver i september 2021 revideret som følge af Arbejdstilsynets skærpede krav til chefers håndtering og forebyggelse af krænkende adfærd.
2022: Forsvaret gentager deres egen undersøgelse af omfanget af kønskrænkende adfærd i 2021/2022, og resultatet er ifølge Forsvaret nogenlunde det samme i forhold til den tidligere undersøgelse i 2019.