Vagtler på scorzonerødder
Lækker gæstemad til nytårsaften - persillefyldte vagtler med bacon og skorzonerødder. Opskriften får du her:
Til seks personer:
6 vagtler
1 stor håndfuld persille
12 skiver bacon
salt og friskkværnet peber.
Sauce:
2 dl portvin
2 dl vand
1 skalotteløg
10 kviste timian
2 fed hvidløg
2 laurbærblade
2 tsk hel peber
3 dl piskefløde
salt og friskkværnet peber.
Scorzonerødder:
10 scorzonerødder
5 dl mælk
25 g smør
salt og friskkværnet peber.
Spinat:
100 g valnødder
lidt olivenolie
2 kg vinterspinat
2 finthakkede fed hvidløg
salt og peber.
Servering:
1,2 kg aspargeskartofler.
Fyld vagtlerne med persille og vikl bacon omkring, drys med salt og peber. Læg dem i en bradepande, der sættes i ovnen ved 225 gader i 10 minutter. Tag bradepanden ud, hæld portvin, vand, skalotteløg, timian, hvidløg, laurbær, peber og piskefløde ved og sæt den tilbage i ovnen.
Dæmp varmen til 200 grader og steg vagtlerne 15 minutter. Herefter fjernes baconen fra vagtlerne, der skal stege 5 minutter mere. Sigt saucen, hæld den i en gryde, kog op og smag til med salt og peber.
Mens vagtlerne er i ovnen, skrælles scorzonerødder og lægges i mælk, så de ikke bliver brune. Tag dem op af mælken og skær dem derefter i skrå skiver, der steges i smør 3-4 minutter, drys med salt og peber.
Kog kartoflerne, pil dem og hold dem varme under et klæde. Svits valnødder i olie, tilsæt spinat og hvidløg, dæmp varmen og vend rundt stille og roligt, smag til med salt og peber. Servér vagtlerne på scorzonerødder med spinat, kartofler og portvinssauce.
LÆS OGSÅ: Nytår: Sådan kreerer du en perfekt, børnevenlig nytårsmenu med krudt i
Skønne opskrifter til nytårsaften
-
Spændende cocktails til nytårsaften: Amaretto 23, Bubbly Cherry & Hot Buttered Scotch
-
Østers au naturel
-
Gratinerede østers - den perfekte forret til nytår
-
Jomfruhummersalat
-
Oksefilet med marinerede løg og gratineret kartoffel
-
Fragilite med choko-mokkacreme og solbær
-
Opskrift på Blomsterbergs nougatkræs
-
Sådan laver du den bedste kransekage til nytårsaften
-
Kransekage med pistacie