Opskrift på vagtler på scorzonerødder

Vagtler på scorzonerødder

Lækker gæstemad til nytårsaften - persillefyldte vagtler med bacon og skorzonerødder. Opskriften får du her:

Til seks personer:

6 vagtler

1 stor håndfuld persille

12 skiver bacon

salt og friskkværnet peber.

Sauce:

2 dl portvin

2 dl vand

1 skalotteløg

10 kviste timian

2 fed hvidløg

2 laurbærblade

2 tsk hel peber

3 dl piskefløde

salt og friskkværnet peber.

Scorzonerødder:

10 scorzonerødder

5 dl mælk

25 g smør

salt og friskkværnet peber.

Spinat:

100 g valnødder

lidt olivenolie

2 kg vinterspinat

2 finthakkede fed hvidløg

salt og peber.

Servering:

1,2 kg aspargeskartofler.

Fyld vagtlerne med persille og vikl bacon omkring, drys med salt og peber. Læg dem i en bradepande, der sættes i ovnen ved 225 gader i 10 minutter. Tag bradepanden ud, hæld portvin, vand, skalotteløg, timian, hvidløg, laurbær, peber og piskefløde ved og sæt den tilbage i ovnen.

Dæmp varmen til 200 grader og steg vagtlerne 15 minutter. Herefter fjernes baconen fra vagtlerne, der skal stege 5 minutter mere. Sigt saucen, hæld den i en gryde, kog op og smag til med salt og peber.

Mens vagtlerne er i ovnen, skrælles scorzonerødder og lægges i mælk, så de ikke bliver brune. Tag dem op af mælken og skær dem derefter i skrå skiver, der steges i smør 3-4 minutter, drys med salt og peber.

Kog kartoflerne, pil dem og hold dem varme under et klæde. Svits valnødder i olie, tilsæt spinat og hvidløg, dæmp varmen og vend rundt stille og roligt, smag til med salt og peber. Servér vagtlerne på scorzonerødder med spinat, kartofler og portvinssauce.

LÆS OGSÅ: Nytår: Sådan kreerer du en perfekt, børnevenlig nytårsmenu med krudt i

Tip:

Til denne hovedret serveres Tattinger Brut Vintage Reserve.