Babynest test

Vi tester: Babynest

En babynest kan (næsten) give din baby samme tryghed som inde i din mave – og så er den smart at have med på farten. Mødregruppen har testet fem forskellige og fundet favoritten.

Faktaboks

Sådan fungerer en babynest

De første babynests – eller babyreder – blev skabt i Sverige som en del af en varme- og tryghedsgivende seng til nyfødte på neonatal- og barselsafdelinger. Opfindelsen har eksisteret siden 2003.

En babynest har høje, bløde kanter, der omslutter babyen, og det får mange babyer til at falde til ro og føle sig trygge, fordi det at blive omsluttet minder om tiden i livmoderen og om at ligge i sine forældres arme.

Babyredens bund består af en madras, som i nogle modeller kan tages ud, hvis du fx vil bruge reden i en babyseng med en specialmadras. En babyrede er designet til at blive flyttet rundt, så barnet kan ligge trygt i den, uanset om den lille skal sove i sengen, barnevognen, på sofaen eller andre steder.

Mange babyreder har snore, så du kan justere størrelsen til din baby. Sørg altid for at lægge barnet, så snorene trækkes sammen i fodenden.

Babyreder kan bruges fra din baby er nyfødt og typisk op til babyen er fire-seks måneder gammel, afhængig af størrelse på både babyrede og barn.

I pjecen ’Sunde børn’ kan du læse Sundhedsstyrelsens anbefalinger til, hvordan dit barn sover mest sikkert. Pjecen kan hentes gratis på sst.dk.

Kilder: babynest.se, kanmed.se, sundhedsplejersken.dk. Tekst: Sarah Galán.

LÆS OGSÅ: Vi tester ammeindlæg

LÆS OGSÅ: Vi tester: Babyalarm