Fredag: Kalkun i ingefærsovs
Ingredienser:
400 g kalkunsmåkød
1 hakket løg
400 g blomkål i hasselnødde-store stykker
1 stor gulerod i strimler
100 g friske grønne bønner
1 spsk. frisk revet ingefær
1 spsk. raspolie
6 dl æblejuice
3 spsk. majsstivelse
3-4 tsk. eddike
Havsalt
Friskkværnet peber
Tilbehør: 4 dl ris
Sådan gør du:
Kog risene.
Kog bønnerne næsten møre i letsaltet vand
Skær kødet i så tynde skiver som muligt. Steg løg, kød og gulerod i olie i en gryde.
Når kødet har ændret farve tilsættes ingefær, 5 dl æblejuice, bønner og kål. Det koger i 4-5 min.
Rør majsstivelsen ud i resten af æblejuicen, rør denne jævning i retten.
Kog igennem, og smag til med salt, peber og eddike, så saucen bliver sursød.
Tilberedningstid: Ca. 30 min
Energifordeling:
Protein 23,7 %
Fedt 6,7 %
Kulhydrat 67,7 %