Fredag: Kalkun i ingefærsovs

Ingredienser:

400 g kalkunsmåkød

1 hakket løg

400 g blomkål i hasselnødde-store stykker

1 stor gulerod i strimler

100 g friske grønne bønner

1 spsk. frisk revet ingefær

1 spsk. raspolie

6 dl æblejuice

3 spsk. majsstivelse

3-4 tsk. eddike

Havsalt

Friskkværnet peber

Tilbehør: 4 dl ris

Sådan gør du:

Kog risene.

Kog bønnerne næsten møre i letsaltet vand

Skær kødet i så tynde skiver som muligt. Steg løg, kød og gulerod i olie i en gryde.

Når kødet har ændret farve tilsættes ingefær, 5 dl æblejuice, bønner og kål. Det koger i 4-5 min.

Rør majsstivelsen ud i resten af æblejuicen, rør denne jævning i retten.

Kog igennem, og smag til med salt, peber og eddike, så saucen bliver sursød.

Tilberedningstid: Ca. 30 min

Energifordeling:

Protein 23,7 %

Fedt 6,7 %

Kulhydrat 67,7 %