Æble-solbær-gløgg med varme krydderier og lette julesnacks

Æble-solbær-gløgg med varme krydderier og lette julesnacks

Prøv en frisk version af gløgg, og servér lette snacks til, som vækker appetitten og julestemningen.

8

Ingredienser

  • Gløgg:
  • 3 dl calvados
  • 2 dl rosiner
  • 2 dl mandler, smuttede
  • 5 stk stjerneanis
  • 2 stænger kanel
  • 20 nelliker
  • 10 kardemommekapsler (kan udelades)
  • 1 l sød æblemost
  • 2 dl ufortyndet solbærsaft
  • 1 pære i tern
  • Pebernøddekrydrede cashewnødder:
  • 300 g cashewnødder
  • 3 spsk vand
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk ahornsirup
  • 1 tsk tørret, stødt ingefær
  • 1 tsk kanel
  • 1 spsk pebernøddekrydderi
  • Øvrige snacks til servering: 4 pærer i skiver 16 tørrede dadler

Sådan laver du gløgg:

  1. Gløgg:
  2. Bland calvados, rosiner og mandler i en skål. Kom stjerneanis, kanel, nelliker og kardemomme i en tepose eller et kaffefilter, og luk til med en elastik eller madsnor.
  3. Kom krydderposen ned i skålen, og dæk med et låg. Lad blandingen trække på køkkenbordet i 24-48 timer.
  4. Inden servering blander du skålens indhold med æblemost og solbærsaft. Varm gløggen op i en gryde, og fjern posen med krydderier. Kom friske pæretern i gløggen.
  5. Cashewnødder:
  6. Sæt ovnen på 200 grader.
  7. Bland nødder, vand, salt, sirup, ingefær og kanel, og læg nødderne på en bageplade. Bag i 8-10 min, til nødderne er sprøde og tørre.
  8. Drys med pebernøddekrydderi, og lad nødderne køle af.