Æble-solbær-gløgg med varme krydderier og lette julesnacks
Prøv en frisk version af gløgg, og servér lette snacks til, som vækker appetitten og julestemningen.
8
Ingredienser
- Gløgg:
- 3 dl calvados
- 2 dl rosiner
- 2 dl mandler, smuttede
- 5 stk stjerneanis
- 2 stænger kanel
- 20 nelliker
- 10 kardemommekapsler (kan udelades)
- 1 l sød æblemost
- 2 dl ufortyndet solbærsaft
- 1 pære i tern
- Pebernøddekrydrede cashewnødder:
- 300 g cashewnødder
- 3 spsk vand
- 1 tsk salt
- 1 spsk ahornsirup
- 1 tsk tørret, stødt ingefær
- 1 tsk kanel
- 1 spsk pebernøddekrydderi
- Øvrige snacks til servering: 4 pærer i skiver 16 tørrede dadler
Sådan laver du gløgg:
- Gløgg:
- Bland calvados, rosiner og mandler i en skål. Kom stjerneanis, kanel, nelliker og kardemomme i en tepose eller et kaffefilter, og luk til med en elastik eller madsnor.
- Kom krydderposen ned i skålen, og dæk med et låg. Lad blandingen trække på køkkenbordet i 24-48 timer.
- Inden servering blander du skålens indhold med æblemost og solbærsaft. Varm gløggen op i en gryde, og fjern posen med krydderier. Kom friske pæretern i gløggen.
- Cashewnødder:
- Sæt ovnen på 200 grader.
- Bland nødder, vand, salt, sirup, ingefær og kanel, og læg nødderne på en bageplade. Bag i 8-10 min, til nødderne er sprøde og tørre.
- Drys med pebernøddekrydderi, og lad nødderne køle af.