Opskrift på æbleflæsk i ovn

Sådan laver du æbleflæsk i ovnen

Minder mig om efterår og min barndomshave, hvor vi havde et ældgammelt æbletræ. Det var altid min far, der lavede æbleflæsk, og det er en af mine yndlingsretter – sund, fed og fuld af gode, vitale energier.

Æbleflæsk til 4 personer

Total:1 time 15 minutter

Ingredienser

  • 500-800 g stegeflæsk
  • 5 store madæbler (har du et æbletræ, så brug æbler derfra)
  • 2 løg
  • 1 porre
  • timian.

Sådan laver du æbleflæsk i ovnen

  1. Skær flæsket i skiver ca. 1 cm. Fjern kernehuset og skær æblerne i skiver. Skær løgene og porrerne i ringe.
  2. Mix æbleskiver med porrer og løg. Læg flæsket ovenpå og drys med timian. Bag det i ovnen i 1 time -1¼ på ca. 180 grader.
  3. Spis med groft rugbrød og sennep.