Sådan laver du æbleflæsk i ovnen
Minder mig om efterår og min barndomshave, hvor vi havde et ældgammelt æbletræ. Det var altid min far, der lavede æbleflæsk, og det er en af mine yndlingsretter – sund, fed og fuld af gode, vitale energier.
Æbleflæsk til 4 personer
Total:1 time 15 minutter
Ingredienser
- 500-800 g stegeflæsk
- 5 store madæbler (har du et æbletræ, så brug æbler derfra)
- 2 løg
- 1 porre
- timian.
Sådan laver du æbleflæsk i ovnen
- Skær flæsket i skiver ca. 1 cm. Fjern kernehuset og skær æblerne i skiver. Skær løgene og porrerne i ringe.
- Mix æbleskiver med porrer og løg. Læg flæsket ovenpå og drys med timian. Bag det i ovnen i 1 time -1¼ på ca. 180 grader.
- Spis med groft rugbrød og sennep.