Æblekompot med jordskokker

Æblekompot med jordskokker

Et nyt indslag på julebordet, der spiller godt op til anden.

Ingredienser

  • 400 g jordskokker
  • 2 skalotteløg
  • 3-4 æbler
  • lidt olivenolie
  • salt og peber
  • ¼ citron, saft heraf
  • 3 spsk hakket persille eller purløg.

Sådan gør du

  1. Skræl jordskokkerne, og skær dem i mindre tern. Pil skalotteløg, hak dem fint, og skær æblerne i tern.
  2. Steg jordskokkerne let møre i en gryde med olivenolie. Det tager ca. 5 min. Tilsæt skalotteløg og æbler, og lad det stege sammen 2 min. Læg låg på gryden, og skru ned for varmen, og lad det simre ca. 5 minutter, til æblerne er møre. Krydr med salt, friskkværnet peber, lidt citronsaft og hakket persille eller purløg.
  3. Servér æblekompotten med jordskokker til andestegen, det er et godt alternativ til det traditionelle æble-sveske-tilbehør. 
  4. FIND flere lækre juleopskrifter her