Prøv disse alternative æbleskiver. De smager fantastisk.

Æbleskiver med brieost og syltede figner

Giv søndagsbrunchen lidt fornyelse i julen med denne version, som også er oplagt at servere til et cocktailparty. Opskrift af Gitte jakobsen.

4 personer

Ingredienser

  • Grunddej:
  • 50 g gær
  • 100 ml vand, lunet
  • 400 ml kærnemælk
  • 4 æg
  • 250 g hvedemel
  • 2 spsk rørsukker
  • 2 tsk kardemomme
  • ½ tsk salt
  • 1 portion grunddej
  • 2 spsk bredbladet persille, hakket
  • 1 tsk rosmarin, hakket
  • lidt smør, smeltet
  • ca. 200 g brieost, skåret i tern
  • salt og friskkværnet peber
  • Syltede figner:
  • 200 g små tørrede figner
  • 150 g brun farin
  • 200 ml rødvin
  • 1 spsk æbleeddike
  • 1 spsk akaciehonning
  • 2 stk kanelstænger
  • 3 stk stjerneanis
  • 5 stk kardemommekapsler
  • 2 stk laurbærblade

Sådan gør du

  1. Grunddej:
  2. Rør gæren ud i vandet. Tilsæt kærnemælk, og rør æggene ud i væsken. Bland mel, sukker, kardemomme og salt i en skål, og pisk det i væsken. Lad dejen hvile overdækket i 45 minutter. Nu har du den skønneste grunddej til æbleskiver.
  3. Syltede figner:
  4. Prik fignerne et par gange med en gaffel. Kom alle ingredienserne op i en gryde, og lad det simre i 20 minutter ved svag varme. Fignerne kan med fordel laves et par dage i forvejen og holder sig minimum en måned på køl.
  5. Bagning:
  6. Vend nænsomt persille og rosmarin i grunddejen, og smag til med friskkværnet peber og lidt ekstra salt.
  7. Smør hullerne i æbleskivepanden med lidt smeltet smør, og sæt panden på komfuret ved jævn varme. Kom 1 god spsk dej i hvert hul og derefter et stykke brieost i midten af hver æbleskive. Dæk med ­endnu 1 spsk dej. Bag æbleskiverne, til de er let gyldne i bunden. Vend dem med et ­træspyd, og bag dem færdig.
  8. Server de lune æbleskiver med de syltede figner.

Tip

Brug den ost, du bedst kan lide, og de krydderurter, du lige har ved hånden. Det hele fungerer.