Æbleskiver med brieost og syltede figner
Giv søndagsbrunchen lidt fornyelse i julen med denne version, som også er oplagt at servere til et cocktailparty. Opskrift af Gitte jakobsen.
4 personer
Ingredienser
- Grunddej:
- 50 g gær
- 100 ml vand, lunet
- 400 ml kærnemælk
- 4 æg
- 250 g hvedemel
- 2 spsk rørsukker
- 2 tsk kardemomme
- ½ tsk salt
- 1 portion grunddej
- 2 spsk bredbladet persille, hakket
- 1 tsk rosmarin, hakket
- lidt smør, smeltet
- ca. 200 g brieost, skåret i tern
- salt og friskkværnet peber
- Syltede figner:
- 200 g små tørrede figner
- 150 g brun farin
- 200 ml rødvin
- 1 spsk æbleeddike
- 1 spsk akaciehonning
- 2 stk kanelstænger
- 3 stk stjerneanis
- 5 stk kardemommekapsler
- 2 stk laurbærblade
Sådan gør du
- Grunddej:
- Rør gæren ud i vandet. Tilsæt kærnemælk, og rør æggene ud i væsken. Bland mel, sukker, kardemomme og salt i en skål, og pisk det i væsken. Lad dejen hvile overdækket i 45 minutter. Nu har du den skønneste grunddej til æbleskiver.
- Syltede figner:
- Prik fignerne et par gange med en gaffel. Kom alle ingredienserne op i en gryde, og lad det simre i 20 minutter ved svag varme. Fignerne kan med fordel laves et par dage i forvejen og holder sig minimum en måned på køl.
- Bagning:
- Vend nænsomt persille og rosmarin i grunddejen, og smag til med friskkværnet peber og lidt ekstra salt.
- Smør hullerne i æbleskivepanden med lidt smeltet smør, og sæt panden på komfuret ved jævn varme. Kom 1 god spsk dej i hvert hul og derefter et stykke brieost i midten af hver æbleskive. Dæk med endnu 1 spsk dej. Bag æbleskiverne, til de er let gyldne i bunden. Vend dem med et træspyd, og bag dem færdig.
- Server de lune æbleskiver med de syltede figner.