Æbletærte med kanelcreme
6 stk
Ingredienser
- 6 stk.
- 225 g butterdej (3 små plader)
- 1-2 æbler
- 1½ spsk flormelis
- Kanelcreme:
- 1½ dl piskefløde
- ½ stang vanilje
- 2 spsk flormelis
- 1 dl græsk yoghurt
- lidt kanel ca. ½ tsk.
Sådan gør du
- Stik butterdejen ud i seks cirkler med en udstikker form eller en kaffekop.
- Skræl æblet og stik kernehuset ud med en kernehusudstikker. Halvér æblet og skær det i skiver. Placer butterdejen på bageplade med bagepapir og læg 5-6 skiver æble som en vifte rundt på butterdejen.
- Drys med et godt lag flormelis og bag æbletærterne 14-16 min. ved 200 grader, til de er gyldne og sprøde.
- Pisk fløden til skum. Skrab kornene ud af vaniljestangen og rør flormelis sammen med vaniljekorn og græsk yoghurt. Vend den piskede fløde i yoghurtcremen og krydr med stødt kanel efter smag og behag.
- Servér den lune æbletærte med en skefuld kanelcreme eller en skefuld vaniljeis.