Amerikanske pandekager

Amerikanske pandekager med æble-dadelkompot

15

Ingredienser

  • 140 g fuldkornshvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 4 tsk sukker
  • 4 dl kærnemælk
  • 2 æg
  • smør til stegning.
  • Æble-daddel kompot
  • 3 æbler
  • 10 dadler
  • 3 tsk sukker
  • 1 tsk stødt kanel
  • 3 tsk smør
  • 1 dl A-38
  • 4 tsk ahornsirup.

Sådan laver du pandekagerne

  1. 1. Bland mel, bagepulver og sukker i en skål. Pisk kærnemælk og æg i dejen. Lad dejen stå, mens du laver kompotten.
  2. 2. Skræl æblerne og skær dem i tern. Skær hver daddel i 6 stykker.
  3. 3. Steg æbler og dadler i en gryde i en blanding af æblets egen saft, sukker, kanel og smør i 5 min. Lad kompotten stå i gryden, mens du laver pandekagerne.
  4. 4. Kom lidt smør på en varm pande. Kom ca. 2 spsk dej på panden og steg ved middelvarme til de er gyldne og sprøde. Tag dem af panden og servér med den lune æble-daddel-kompot. Top med A-38 og ahornsirup.