Amerikanske pandekager med æble-dadelkompot
15
Ingredienser
- 140 g fuldkornshvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 4 tsk sukker
- 4 dl kærnemælk
- 2 æg
- smør til stegning.
- Æble-daddel kompot
- 3 æbler
- 10 dadler
- 3 tsk sukker
- 1 tsk stødt kanel
- 3 tsk smør
- 1 dl A-38
- 4 tsk ahornsirup.
Sådan laver du pandekagerne
- 1. Bland mel, bagepulver og sukker i en skål. Pisk kærnemælk og æg i dejen. Lad dejen stå, mens du laver kompotten.
- 2. Skræl æblerne og skær dem i tern. Skær hver daddel i 6 stykker.
- 3. Steg æbler og dadler i en gryde i en blanding af æblets egen saft, sukker, kanel og smør i 5 min. Lad kompotten stå i gryden, mens du laver pandekagerne.
- 4. Kom lidt smør på en varm pande. Kom ca. 2 spsk dej på panden og steg ved middelvarme til de er gyldne og sprøde. Tag dem af panden og servér med den lune æble-daddel-kompot. Top med A-38 og ahornsirup.