Nem and: Andebryst med jordskokker og løg i én gryde
Det her er en af de retter, hvor al tilberedningen foregår i den samme gryde. Den er nem at have med at gøre på travle dage, hvor du gerne vil have gæster og dejlig mad men ikke har meget tid til at stå i køkkenet. Her får du opskriften på en nem og lækker ret med and, som du f.eks. kan servere mortensaften.
4
Ingredienser
- 2 andebryster (ca. 600 g)
- Salt og peber
- 500 g jordskokker
- 500 g rødløg
- 500 g kartofler
- 4 fed hvidløg, revet
- Salt og peber
- Saft og skal af 1/2 appelsin
- 1 dl fløde
- 1 bundt persille, hakket
Sådan gør du:
- Rids andebrysterne i skindet med en skarp kniv. Gnid dem godt ind i salt og peber.
- Skrub/skræl jordskokker, rødløg og kartofler og skær dem i grove stykker.
- Kom grøntsagerne i en gryde eller ildfast fad sammen med hvidløg, fløde, saft og skal af appelsin samt mere salt og peber.
- Rør godt rundt, og sæt gryden/ fadet i ovnen ved 225 grader.
- Læg efter 20 min andebrysterne oven på grøntsagerne, og lad det hele bage videre i yderligere ca. 20 min, til andeskindet er sprødt, og grøntsagerne møre.
- Tag gryden ud, halvér andebrysterne, og vend grøntsagerne med persille.