Andebryst med svampe og blåbær
4 personer
Ingredienser
- 2 andebryster a 300 g
- salt og peber
- 1 spsk. olie
- Desuden:
- 1 skalotteløg
- 1 tsk. olie
- 2 dl bouillon, gerne andebouillon
- 75 g blåbær
- 2 tsk. æblegelé
- 1 tsk. balsamicoeddike
- 1 tsk. majsstivelse
- salt og peber
- Desuden:
- 250 g markchampignon eller kantareller
- 1 tsk. olie
- salt, peber
- Tilbehør: sprød grøn salat med citronsaft og kartofler
- Skær fedtet af andebrysterne, og krydr kødet med salt og peber. Brun kødet i olie på en pande. Steg det færdigt ca. 20 min. Vend det flere gange. Lad andebrysterne trække under alufolie i ca. 15 min. Skær kødet i tynde, skrå skiver.
- Hak løget, og svits det kort i olie. Tilsæt bouillon, og kog det sammen i 3-4 min. Kom blåbær, gelé og balsamicoeddike i. Kog det sammen 1 min. Udrør majsstivelsen i lidt vand, og rør det i. Kog saucen kort igennem, og smag til med salt og peber.
- Skær champignonerne i kvarte. Steg dem gyldne på en pande i olie, smag til med salt og peber, og server dem til.