Opskrift på Mette Blomsterbergs appelsin-nougat-snitter

Blomsterbergs appelsin-nougat-snitter

Giv din julekonfekt et frisk tvist med appelsinsmag.

Ca. 25 stk.

Ingredienser

  • Mette Blomsterbergs appelsin-nougat-snitter
  • 1 appelsin, vasket
  • 150 g ren rå marcipan
  • lidt flormelis til udrulning
  • 100 g god nougat
  • ca. 50 g god mørk chokolade,
  • gerne Caraque 56%, til overtræk.

Sådan laver du Mette Blomsterbergs appelsin-nougat-snitter

  1. Riv det yderste af appelsinen fint. Lad halvdelen lufttørre på en tallerken. Resten af appelsinskallen og marcipanen æltes til en ensartet masse. Udrul massen i en anelse flormelis til 15 x15 cm.
  2. Fjern overskydende flormelis – ellers kan nougaten ikke lime på. 
  3. Nougaten modelleres smidig med din håndvarme og udrulles i flormelis til 7½ x15 cm. Fjern overskydende flormelis med håndfladen.
  4. Halvér appelsin-marcipanstykket, så du har to, der hver måler 7½ x15 cm. Læg de tre lag som i en sandwich (marcipan-nougatmarcipan) og stryg tempereret chokolade jævnt ud på toppen og drys straks efter lufttørret appelsinskal på. 
  5. Lad overtrækket hærde 10 minutter i køleskab. Udskæres i lange stænger, b 2½ cm, der skæres i lige store trekanter. 
  6. Opbevares tildækket af husholdningsfilm i tætsluttende dåse.

Tip

Appelsinen kan erstattes af citron. Men husk altid kun at rive det yderste lag af frugten, ellers bliver smagen bitter.