Asiatisk kyllingesalat med ingefær og cashewnødder

Asiatisk kyllingesalat med ingefær og cashewnødder

Dansk salat topper smagsmæssigt lige nu, men bliver ikke ringere af en omgang asiatisk smagsnoter.

Ingredienser

  • 4-6 kyllingeoverlår med skind uden ben
  • olivenolie til stegning
  • 1 agurk
  • 2 hoveder hjertesalat
  • 100 g cherrytomater
  • 1-2 fed hvidløg
  • 3 cm ingefær
  • 1 lime
  • 1½ tsk finthakket chili
  • ½ spsk rørsukker
  • 3 spsk fiskesauce
  • 1 spsk sesamolie
  • 75 g cashewnødder
  • 1 lille håndfuld mynteblade

Sådan laver du asiatisk kyllingesalat med ingefær og cashewnødder

  1. Hvis du har købt kyllingeoverlår med ben, så skær et snit der, hvor benet er, og skær det fri fra kødet.
  2. Steg kyllingekødet på en pande med lidt olie ca. 10-12 min på hver side, til det er gennemstegt. Læg det på en tallerken.
  3. Skær agurken i tynde strimler eller stave. Snit hjertesalat i grove stykker, og halvér tomaterne. Pil og hak hvidløg fint, og riv ingefæren på den fine side af rivejernet. Pres saften af limefrugten.
  4. Rør hvidløg med ingefær, limesaft, chili, rørsukker, fiskesauce, sesamolie og lidt salt. Skær kyl-
  5. lingekødet i skiver, og vend halvdelen af ingefærmarinaden over.
  6. Hak cashewnødderne groft og rist dem på en tør pande til de er gyldne. Pluk blade fra myntekvistene. Vend stegt kyllingekød i skiver med agurk, hjertesalat, resten af ingefærmarinaden,
  7. cashewnødder og mynte.
  8. Anret det på et fad, og drys med ekstra friske mynteblade.