Vietnamesiske opskifter

Camilla Plums asiatiske favoritter

Tag en pause fra decembermaden, og forkæl dine smagsløg med skønne asiatiske retter, som passer perfekt til hverdag og fest. Her får du Camilla Plums opskrifter på de lækreste ruller, dampende varm curry og krydrede deller.

Få inspiration til din næste Vietnamesiske ret: 

Rendang


Spicy thaifiskedeller


Sambal oelek


Vietnamesiske ruller


Agukesalat med chili og ingefær


Alle opskifterne er fra Camilla Plum's kogebog, Abracadabra, Politikens Forlag, 416 sider, 300 kr.

HVEM: Camilla Plum driver den økologiske gård, Fuglebjerggaard i Nordsjælland. Hun har skrevet flere bøger om madlavning og bagning og har lavet en række madprogrammer for DR.

OM BOGEN: Abracadabra − 1001 ret fra Camillas krydrede køkken handler om alle de vidunderlige krydderier, som er blevet brugt siden tidernes morgen, men som vi ofte snyder os selv for oplevelsen af derhjemme. Vi har lært, at krydderier ikke må smage for kraftigt igennem, ud fra en tese om at så kan man ikke smage råvarerne, men det er ikke rigtigt, mener Camilla Plum. Krydderier skærper smagsløgene, og vi spiser generelt for lidt og for få forskellige krydderier − det er hendes begrundelse for at skrive denne kogebog.

OM OPSKRIFTERNE: Du får krydderiernes historie fra kanel, koriander og vaniljestænger, som vokser på øer på Sydhavet til sukker fra Lolland og safran fra de afghanske højsletter. Og ikke mindst masser af inspiration til, hvordan du bruger de mange fantastiske krydderier i din madlavning, hvad enten du har lyst til indisk, asiatisk, fransk eller dansk.