Aspargessuppe med rugbrødscroutoner og bacon

Aspargessuppe med rugbrødscroutoner og bacon

Hurtig og lækker suppe med knasende croutoner.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 25 min.
  • Stege-/koge-/bagetid: ca. 30 min.
  • 2 små skalotteløg (eller 1 almindeligt løg)
  • 500 g grønne asparges
  • 20 g smør
  • ½ l suppe (kyllingebouillon)
  • 1 dl æblemost
  • 3 dl letmælk
  • salt og peber
  • Rugbrødscroutoner:
  • 4 skiver rugbrød
  • 2 spsk. koldpresset rapsolie
  • flagesalt
  • 125 g bacon (i skiver)
  • Pynt:
  • evt. 1 dl cremefraiche og persille

  1. Snit løgene.
  2. Bræk den træede ende af aspargesene. Skær aspargesene i 2 cm lange skiver, hovederne skal være hele. Gem hovederne.
  3. Svits løg og aspargesskiver i smør i en gryde. Tilsæt suppe og æblemost. Kog suppen i ca. 20 min. Tilsæt mælk, og kog op. Miks suppen jævn i en blender eller foodprocessor. Kog den op igen, kom aspargeshovederne i. Kog suppen i 3-4 min., og smag til med salt og peber.
  4. Croutoner:Skær brødet i små terninger. Vend dem i rapsolie.
  5. Fordél terningerne på bagepapir, drys dem med salt, og bag dem sprøde i ovnen ved 225 grader på midterste ovnribbe i 10-15 min.
  6. Steg baconskiverne sprøde på en pande. Afdryp på køkkenrulle. Bræk dem i mindre stykker.
  7. Servér suppen med brødcroutoner og bacon. Dryp evt. med cremefraiche, og drys med persille.