Avocadomad med æg og dukkah
Nemme nemme avocadomad med æg tager maks 20 minutter at lave, og fungerer både som en god frokost eller nem aftensmad.
Næringsindhold
- Energi pr. person:468 Kcal
- Fedt:57 %
- Protein:15 %
- Kulhydrat:28 %
4 madder, 2 personer
Total:20 minutter
Ingredienser
- Dukkah:
- ½ spsk. sesamfrø
- ½ tsk. spidskommen
- ½ tsk. fennikelfrø
- ½ tsk. chiliflager
- Lidt flagesalt
- Madder:
- 4 tynde stykker rugbrød
- Olivenolie
- Salt
- 4 små æg
- 1 stor avocado
- 2 håndfulde rucola
- 2 tomater
- Salt og peber
Sådan gør du
- Rist sesamfrø, spidskommen og fennikelfrø på en tør, varm pande i ½-1 minut.
- Tag det af varmen, og lad det køle en smule.
- Knus det groft i en morter, og vend det med chiliflager og flagesalt.
- Madder: Tør panden af så du kan bruge den til rugbrød og æg.
- Rist rugbrød i olivenolie på en varme pande. Krydr med salt.
- Steg fire æg til spejlæg, eventuelt på begge sider.
- Skær avocado og tomat i skiver.
- Anret rucola, avocado, tomat og æg på brødet.
- Top med dukkah, og servér straks.