Bagt fisk med hvidvinssauce og grønt
Et klassisk match, der altid vinder.
7
Ingredienser
- 3 gulerødder
- 1½-2 squash
- olivenolie til stegning af grøntsager
- 1-2 fed finthakket hvidløg
- 1½ tsk fintrevet citronskal
- bladene af 3 kviste timian
- salt og peber
- 1 kg fisk, f.eks. torsk, kuller, helleflynder, kulmule eller anden hvid fisk
- salt, peber og lidt olivenolie
- 2 spsk finthakket skalotteløg
- lidt olivenolie
- 1½ dl hvidvin
- 2-2½ dl piskefløde
- ½-1 spsk dijonsennep
- salt, peber og lidt citronsaft
- ½ dl plukket dild
- Tilbehør: kogte kartofler eller brød.
Sådan laver du fisk med hvidvinssauce:
- Skræl gulerødderne, og skær gulerødder og squash i små tern. Steg gulerødder og squash på en pande med lidt olivenolie i nogle minutter til det er let mørt. Krydr med hvidløg, citronskal, timian, salt og peber.
- Skær fisken i 6-8 portionsstykker og kom stykkerne på en bageplade med bagepapir. Krydr med salt, peber og lidt olivenolie. Bag fisken kort før servering i ovnen 10-12 min. ved 185 grader.
- Steg skalotteløg ved svag varme i en lille gryde med olivenolie nogle minutter. Tilsæt hvidvin og lad det simre, til der kun er 1/3 del af vinen tilbage i gryden. Hæld fløde i gryden og kog det, indtil det bliver cremet i konsistensen. Tag gryden af varmen og pisk lidt dijonsennep i saucen. Krydr med salt, peber og lidt citronsaft.
- Anret grøntsagerne, et stykke bagt fisk og en skefuld hvidvinssauce på tallerkenen og drys med plukket dild. Spis fisken sammen med kogte kartofler eller brød.
- Prøv også: Salat med marinerede druer og stegt vagtel