Bagt fisk med sprød topping, rygeostcreme og radiser
Sart, hvid fisk med sprød topping og rygeostcreme er topklasse til enhver festlig lejlighed.
4
Ingredienser
- 700-800 g fisk skåret i 6 portionsstykker, f.eks havkat, helleflynder eller kuller
- 2 dl grov rasp (kaldes gourmetrasp, findes f.eks hos Irma og andre større supermarkeder)
- 1 fed hvidløg, finthakket
- ½ tsk revet citronskal
- 2 spsk revet parmesan
- 3 spsk olivenolie
- salt og peber
- 2 spsk persille, finthakket
- 100 g rygeost
- 1 dl mælk
- salt og peber
- 1 bundt radiser, skåret i kvarte
- 1 håndfuld ærte-skud, eller lidt plukket dild, hvis du ikke kan skaffe ærte-skud eller spirer
Sådan laver du bagt fisk
- Kom fiskestykkerne i et ovnfast fad og krydr med salt og peber.
- Bland den grove rasp sammen med hvidløg, citronskal, parmesan, olivenolie, salt, peber og persille. Fordel rasp-blandingen oven på fisken. Bag fisken 12-15 min ved 200 grader til raspen er gylden og fisken færdigtilberedt (det gør du ved at tjekker at kødet er hvidt hele vejen igennem, men stadig saftigt).
- Rør rygeost og mælk sammen til det bliver en jævn og cremet masse. Krydr med salt og peber.
- Anret den bagte fisk med kold rygeostcreme, radiser og ærteskud.
- Se også opskrift på Grønne asparges med ramsløg og vinagrette.