Opskrift på bagt fisk med sprød topping, rygeostcreme og radiser

Bagt fisk med sprød topping, rygeostcreme og radiser

Sart, hvid fisk med sprød topping og rygeostcreme er topklasse til enhver festlig lejlighed.

4

Ingredienser

  • 700-800 g fisk skåret i 6 portionsstykker, f.eks havkat, helleflynder eller kuller
  • 2 dl grov rasp (kaldes gourmetrasp, findes f.eks hos Irma og andre større supermarkeder)
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • ½ tsk revet citronskal
  • 2 spsk revet parmesan
  • 3 spsk olivenolie
  • salt og peber
  • 2 spsk persille, finthakket
  • 100 g rygeost
  • 1 dl mælk
  • salt og peber
  • 1 bundt radiser, skåret i kvarte
  • 1 håndfuld ærte-skud, eller lidt plukket dild, hvis du ikke kan skaffe ærte-skud eller spirer

Sådan laver du bagt fisk

  1. Kom fiskestykkerne i et ovnfast fad og krydr med salt og peber.
  2. Bland den grove rasp sammen med hvidløg, citronskal, parmesan, olivenolie, salt, peber og persille. Fordel rasp-blandingen oven på fisken. Bag fisken 12-15 min ved 200 grader til raspen er gylden og fisken færdigtilberedt (det gør du ved at tjekker at kødet er hvidt hele vejen igennem, men stadig saftigt).
  3. Rør rygeost og mælk sammen til det bliver en jævn og cremet masse. Krydr med salt og peber.
  4. Anret den bagte fisk med kold rygeostcreme, radiser og ærteskud.
  5. Se også opskrift på Grønne asparges med ramsløg og vinagrette.