Bagte æbler med vaniljeyoghurt

Bagte æbler med vaniljeyoghurt

Alt det gode, søde, bløde og sprøde fra den klassiske æbletærte – men med færre kalorier og mindre arbejdstid.

Bagte æbler til 4 personer

Ingredienser

  • Æbler:
  • 4 syrlige æbler
  • 6 spsk agavesirup
  • 2 tsk blødt smør
  • 3 tsk stødt kanel
  • 1 nip salt
  • Yoghurt:
  • 200 g tyk yoghurt (2 % eller 10 %)
  • 2-3 spsk agavesirup
  • korn af ½ stang vanilje
  • Topping:
  • lidt hakkede og ristede pistacier eller mandler

Sådan laver du bagte æbler med vaniljeyoghurt:

  1. Tænd ovnen på 200 grader.Skræl æblerne, og læg dem i koldt vand
  2. undervejs, så de ikke bliver brune. Skær dem i tynde skiver.
  3. Rør agave, smør og kanel, og dryp forsigtigt æbleskiverne med blandingen.
  4. Saml æblerne igen – det behøver ikke at være i den rigtige rækkefølge. Sæt æblerne i 4 små ovnfaste skåle, og bag dem i 20-30 minutter, eller til de er let møre.
  5. Rør yoghurt med agave og vanilje, og top de varme æbler med den. Pynt med ristede pistacienødder og/eller mandler, og servér straks.
  6.