Bagte kartofler med hakkebøf og løg
Hakkebøf med løg er en velkendt klassisk ret. Prøv denne nye version, hvor hakkebøffen serveres i en bagte kartoffel.
4 personer
Ingredienser
- 4 store bagekartofler
- 25 g smør
- 1 dl cremefraiche
- salt og peber
- 2 stegte hakkebøffer
- 1 løg
- 15 g smør
- 1 spsk. ahornsirup
- 100 g reven vesterhavsost eller mild cheddar
Pynt:
- persille
Tilbehør:
- blandet salat og syltede rødbeder
Sådan gør du:
- Skrub kartoflerne under koldt vand. Aftør dem. Kom kartoflerne i en smurt bradepande. Stil dem i ovnen ved 200 gr. i ca. 1-1¼ time, til de er helt gennembagte.
- Halvér kartoflerne. Hul kartoflerne ud med en ske. Mos indholdet med en gaffel. Bland kartoffelmassen med smør og creme fraiche. Krydr med salt og peber.
- Stil kartoflerne på bagepapir på en bageplade. Steg smuldrede hakkebøffer og hakkede løg i smør på en pande. Kom ahornsirup i, og smag til med salt og peber.
- Fordel blandingen over kartoflerne. Drys osten over. Stil kartoflerne i ovnen ved 225 gr. i 15 min. Pynt med persille.