Banankage med kaffe
6
Ingredienser
- Rest: bananer – gerne overmodne, kaffe
- 1 kage
- 3 bananer
- ½ dl kold kaffe
- 150 g blødt smør
- 250 g sukker
- 3 æg
- 300 g hvedemel
- 1. tsk bagepulver
- Evt. 100 g mørk chokolade til overtræk – hakket og tilsat dejen.
Sådan gør du
- 1. Tænd ovnen på 175 grader. Smør en springform 24 cm i diameter.
- 2. Mos bananerne med en gaffel og bland det med kaffen.
- 3. Rør smør og sukker skummende. Rør æggene i et ad gangen.
- 4. Bland mel og bagepulver. Rør melet i dejen sammen med de mosede bananer og evt. hakket chokolade.
- 5. Hæld dejen i formen og bag kagen på en af de nederste ribber i ovnen i ca. 1 time.
- 6. Lad kagen køle af.
- TIP: Hvis du kommer hakket chokolade i kagen, behøver du ikke overtrække den med smeltet chokolade.