Opskrift på banankage med kaffe

Banankage med kaffe

6

Ingredienser

  • Rest: bananer – gerne overmodne, kaffe
  • 1 kage
  • 3 bananer
  • ½ dl kold kaffe
  • 150 g blødt smør
  • 250 g sukker
  • 3 æg
  • 300 g hvedemel
  • 1. tsk bagepulver
  • Evt. 100 g mørk chokolade til overtræk – hakket og tilsat dejen.

Sådan gør du

  1. 1. Tænd ovnen på 175 grader. Smør en springform 24 cm i diameter.
  2. 2. Mos bananerne med en gaffel og bland det med kaffen.
  3. 3. Rør smør og sukker skummende. Rør æggene i et ad gangen.
  4. 4. Bland mel og bagepulver. Rør melet i dejen sammen med de mosede bananer og evt. hakket chokolade.
  5. 5. Hæld dejen i formen og bag kagen på en af de nederste ribber i ovnen i ca. 1 time.
  6. 6. Lad kagen køle af.
  7. TIP: Hvis du kommer hakket chokolade i kagen, behøver du ikke overtrække den med smeltet chokolade.