Nu kan du selv lave Ben & Jerry’s cookie dough kugler

Nu kan du selv lave Ben & Jerry’s cookie dough kugler

Er du også er kæmpefan af Ben & Jerry’s, og måske især bidderne af uimodståelig chocolate chip cookie dough, så læs endelig videre.

For nu deler den populære amerikanske is producent E-N-D-E-L-I-G opskriften på den lækre cookie dough, der ligger som små juveler og glimter i din isbøtte. (Jo, vi ved godt, du spiser den direkte fra bøtten. Det gør vi alle sammen 🙈)

Og der er ingen grund til at sidde og grave efter cookie dough bidderne, for du kan faktisk selv lave dem - og det endda ganske nemt.

Der er dog TO helt centrale ting, du skal være opmærksom på:

  1. du må IKKE bruge rå æg i en cookiedej, der ikke skal bages.
  2. du skal varmebehandle hvedemelet først.

Det lyder en del mere indviklet, end det er – du skal blot lave en cookiedej uden æg, og så huske at putte hvedemelet kortvarigt i mikrobølgeovnen, inden du tilsætter det til dejen.

Det gør du sådan her:

  • Tag den mængde hvedemel, du skal bruge, put den i en mikroovns-egnet skål og opvarm den på ’HIGH’ i intervaller af 30 sekunder.
  • Efter hver 30. sekund tager du skålen ud og rører rundt i melet.
  • Melet er klar til brug, når det har nået en temperatur på ca. 75 grader.

Det skal du bruge det til at lave Ben & Jerry’s cookie dough

  • 8 spsk. smør – gerne usaltet
  • 200 g brun farin
  • 2 spsk. piskefløde
  • 1 spsk. vaniljeessens eller vaniljesukker
  • ½ spsk. salt
  • 125 gram hvedemel
  • 80 gram hakket mørk chokolade eller chocolate chips

Se her, hvordan du laver dine egen cookie dough bites:

Sådan opbevarer du den færdige cookiedej

De lækre cookies dough kugler skal opbevares på køl eller frost (de er SYGT gode, når de er halvfrosne), og kan holde sig på frost i op til 6 måneder og på køl i en uges tid.

Men igen, hvem narrer vi her? De er jo spist med det samme…

Du finder den originale opskrift på Ben & Jerry’s cookie dough her

Vidste du...

... at Ben & Jerry’s allerede i 1986 fik et tip fra en kunde om at overveje at komme kagedej i deres is – en meget utraditionel og radikal idé dengang. Og tilmed en en supersvær smagsvariant at lave. Ismaskinerne hos Ben & Jerry’s kunne nemlig ikke klare de store klumper kagedej, så stykkerne måtte skæres ud med håndkraft og derefter smides i vaniljeisen! Først fem år senere fandt de den perfekte måde at tilsætte kagedejen til isen på.

Kilde: Benjerry.dk