Blåbærcrumble

Blåbærcrumble i kop

Disse små blåbærcrumbles smager af sommer og sol og er det perfekte søde punktum på en magisk sommermiddag. Nyd dem lune og hjertens gerne med en skefuld fuldfed cremefraiche eller vaniljeis til.

4 små portioner

Total:25 minutter

Ingredienser

  • 200 g blåbær
  • 25 g mandelmel
  • 25 g grovvalsede havregryn
  • 25 g rørsukker
  • 25 g smør
  • 1 nip kardemomme
  • evt. rød skovsyre
  • evt. cremefraiche/vaniljeis

Sådan bager du blåbærcrumble

  1. Fordel blåbær i fire små ovnfaste skåle. Bland mandelmel, havregryn, sukker, smør og kardemomme sammen med fingrene til en smuldredej, og fordel den oven på bærrene. Bag de små crumbles i cirka 20 minutter ved 200 grader.
  2. Nyd dem lune – gerne med lidt cremefraiche eller vaniljeis til – og et par skovsyreblade til at forkæle øjet.

Tip

Ønsker du en meget sød dessert, kan du blande blåbærrene med et par skefulde sukker, inden du kommer dem i skålene.

Du kan også erstatte blåbær med andre typer bær, f.eks. hindbær eller brombær.

PRØV OGSÅ: Hindbærmoussekage
PRØV OGSÅ: Jordbærkoldskål