Marcipantærte med bær
Kombinationen af marcipan, mandler og bær er ganske fortryllende og smager helt fantastisk med lidt flødeskum, cremefraiche eller vaniljeis.
Marcipantærte med bær til 4 personer
Total:1 time 10 minutter
Ingredienser
- 1 tærteform, 26 cm
- Mørdej:
- 200 g mel
- 125 g smør
- 75 g flormelis
- 1 æggeblomme
- evt. 1-2 spsk koldt vand
- Marcipancreme:
- 150 g mandler
- 2 store eller 3 små æg
- 150 g marcipan
- 100 g sukker
- 150 g blødt smør
- 1 bakke hindbær, ca. 125 g
- 1 bakke brombær, ca. 125 g
Mørdej:
- 1. Kom melet og smørret i foodprocessoren, og kør, indtil det ligner rasp. Tilsæt flormelis og æggeblomme, og saml eventuelt dejen med koldt vand, hvis det er nødvendigt.
- 2. Sørg for at røre så lidt som muligt ved mørdejen, jo mere du ælter, des tungere og sejere bliver den bagte mørdej. Har du ikke en foodprocessor, så ælt dejen i hånden. Pak mørdejen ind i film, og læg den på køl i mindst 1 time.
- 3. Tænd ovnen på 180 grader. Rul derefter dejen ud på et meldrysset bord, til den har en tykkelse på cirka 3 mm, og læg den over den smurte form. Prik den med en gaffel, og forbag tærten uden fyld i 15 minutter.
- 1. Blend alle ingredienserne til marcipancremen sammen undtagen bærrene til en ensartet og cremet masse. Fordel bærrene på tærtebunden, og hæld cremen ovenpå.
- 2. Bag tærten i 25-30 minutter, eller indtil overfladen er lys gylden, og en tandstik kommer ren ud (bortset fra saften fra bærrene).
- 3. Lad tærten køle ned til stuetemperatur, og servér med 1 klat letpisket flødeskum.