Blomkålssuppe med sommertrøfler
Klassisk, skønt og med en luksustopping − køb trøfler i din franske delikatesseforretning, online, eller smut til Italien og hent en!
Ingredienser
- Hovedret til 2 personer
- 100 g kartoffel u/skræl
- olivenolie
- 1 blomkål
- 2 fed hvidløg
- 8 dl grøntsagsbouillon
- lidt muskatnød
- salt og peber
- en smule citronsaft
- Tilbehør:
- lidt friske sommertrøfler
- evt. groft brød eller ristet rugbrød
Sådan laver du blomkålssuppe med sommertrøfler
- Skær kartoflen i tern, og sautér den i olivenolie i en stor, varm gryde i 3-4 min. Den skal ikke tage farve.
- Skær blomkålen i grove stykker, og hak hvidløget groft. Kom begge dele i gryden, og lad det sautere med i et par minutter, stadig uden at noget af det tager farve.
- Hæld bouillon på, og lad suppen simre under låg i 20-25 min, eller til alle grøntsagerne er helt møre.
- Blend suppen med en stavblender. Smag til med salt, peber og en anelse citron.
- Servér suppen i dybe tallerkner toppet med trøfler, og evt. med groft brød eller ristet rugbrød til.
PRØV OGSÅ: Muslingesuppe med fennikel