Sådan laver du blomkålssuppe med sommertrøfler

Blomkålssuppe med sommertrøfler

Klassisk, skønt og med en luksustopping − køb trøfler i din franske delikatesseforretning, online, eller smut til Italien og hent en!

Ingredienser

  • Hovedret til 2 personer
  • 100 g kartoffel u/skræl
  • olivenolie
  • 1 blomkål
  • 2 fed hvidløg
  • 8 dl grøntsagsbouillon
  • lidt muskatnød
  • salt og peber
  • en smule citronsaft
  • Tilbehør:
  • lidt friske sommertrøfler
  • evt. groft brød eller ristet rugbrød

Sådan laver du blomkålssuppe med sommertrøfler

  1. Skær kartoflen i tern, og sautér den i olivenolie i en stor, varm gryde i 3-4 min. Den skal ikke tage farve.
  2. Skær blomkålen i grove stykker, og hak hvidløget groft. Kom begge dele i gryden, og lad det sautere med i et par minutter, stadig uden at noget af det tager farve.
  3. Hæld bouillon på, og lad suppen simre under låg i 20-25 min, eller til alle grøntsagerne er helt møre.
  4. Blend suppen med en stavblender. Smag til med salt, peber og en anelse citron.
  5. Servér suppen i dybe tallerkner toppet med trøfler, og evt. med groft brød eller ristet rugbrød til.

TIP

Du kan selvfølgelig sagtens spise suppen uden trøfler. Som den er, eller med et stykke ristet fisk, lidt plukket dild eller måske med ristet blomkål i.