Palæo

Blomkålssushi

Den moderne stenaldermand spiser ingen ris, og derfor er begrebet ‘blomkålsris’ opstået.

BLOMKÅLSSUSHI

Tid: ca. 25 min.

(4 pers.)

1 stor blomkål

Marinade:

3 spsk. risvinseddike

1½ spsk. sukker

1½ tsk. fint salt

1 pose edamamebønner, ca. 400 g

2 avocadoer

saft af ½ citron

1 bundt forårsløg

200 g fersk laks

200 g rejer

1 potte frisk basilikum

1. Del blomkålen i buketter, og damp dem et kort øjeblik. De skal kun lige blive møre, men stadig have lidt bid. Afdryp, og afkøl.

2. Kom blomkålen i en foodprocessor eller blender, og kør, til de ligner ris eller couscous.

3. Rør ingredienserne til marinaden sammen, og vend i blomkålsrisene.

4. Kog edamamebønner i rigeligt vand i 2 min. Afdryp, og bælg bønnerne.

5. Skær avocado i både, og dryp citronsaft over. Snit forårsløg. Skær laksen i mindre stykker.

6. Vend blomkål med bønner, avocado, forårsløg, laks, rejer og basilikum, og anret i skåle.

► SE OGSÅ: Flad mave-trøffel

► SE OGSÅ: 6 lækre salater

► SE OGSÅ: Stenalderbrød