Opskrift på Mette Blomsterbergs brownies

Blomsterbergs brownies

Små lækre delikate brownies.

Kage til 10-15 personer

Ingredienser

  • Mette Blomsterbergs brownies
  • 140 g god mørk chokolade 70%, gerne Valrhona Guanaja
  • 80 g smør
  • 80 g sukker
  • 3 æg str. M
  • 50 g hvedemel, sigtet
  • 80 g valnøddekerner, grofthakkede
  • 25 g usaltede pistaciekerner, hele.

Sådan laver du Mette Blomsterbergs brownies

  1. Chokoladen hakkes fint og smeltes sammen med smørret ved meget svag varme.
  2. Sukker og æg piskes til tyk æggesnaps med en håndmikser, og vend den og chokoladeblandingen forsigtigt sammen til en ensartet dej. 
  3. Rør til sidst sigtet hvedemel og begge slags nødder forsigtigt i dejen.
  4. For en form, ca. 15x25 cm, med bagepapir på både bund og sider. Fordel dejen heri, og lad den hvile ½ time, inden den bages ved 170 grader 30-35 minutter.
  5. Afkøles og udskæres i passende stykker.

Tip

Det er en koncentreret sag, så skær små og delikate stykker. Maven bliver mæt før øjnene.