Bønnedip med chorizoknas
Denne kombi er skøn, mættende og giver klart mening på et brunchbord.
4-6
Ingredienser
- 200 g sorte bønner
- (udblødte natten over)
- 1-2 tørrede chilier
- 1 løg
- 2 laurbærblade
- Desuden:
- 1 løg
- 1 grøn chili
- 1 håndfuld koriander med stilke
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk smør
- 2 spsk olivenolie
- 2 tsk tørret oregano
- 1 tsk chilipulver eller efter smag
- 3 spsk limesaft
- salt
- Topping:
- 200 g fast chorizopølse
- 1 løg
- 50 g feta
- en håndfuld koriander
- Tilbehør:
- limebåde
- sprøde grøntsager, f.eks. gulerod, bladselleri, sprød salat, chunks af kål
Sådan gør du
- Kog bønnerne helt møre i usaltet vand sammen med 1-2 tørrede chilier, et flækket løg og 2 laurbærblade. Det tager 1 time. Fisk chili, løg og laurbærblade op, og kasser dem. Si vandet fra bønnerne, men gem det.
- Hak 1 løg, 1 grøn chili (med eller uden frø og frøvægge) og koriander, og sauter det hele i smør og olie på en varm pande, uden at det tager farve. Tilsæt bønnerne, og steg kort. Mos bønnerne rustikt med en stavblender og tilsæt ca. 1-2 dl af kogevandet sammen med tørret oregano, chili (efter smag) og limesaft. Kog op, eventuelt med mere vand, og smag til med rigeligt salt.
- Pil skindet af chorizoen, og skær den i tern. Rist den i olivenolie på en varm pande i et par minutter. Skær løget i tynde både, og lad det sautere med chorizoen, uden at løget tager farve. Krydr med lidt salt, og tag det hele af varmen.
- Anret bønnedippen toppet med chorizo, løg, smuldret feta og koriander. Server med limebåde og masser af sprøde grøntsager til.
PRØV OGSÅ:Gulerodspandekager
PRØV OGSÅ: Nøddebrød
PRØV OGSÅ:Bagte tomater med æg