Broccolisalat
En salat, der giver dig et godt skud C-vitamin fra broccoli, peberfrugt og ikke mindst jordbær.
Næringsindhold
- Energi pr. person:400 Kcal
Broccolisalat med jordbær til 2 personer
Total:20 minutter
Ingredienser
- 300 g broccoli
- 2 håndfulde persille
- 1 rød peberfrugt
- 150 g jordbær
- 75 g feta (16%)
- 2 æg (hårdkogte), delt i kvarte
- 100 g forkogte bønner (f.eks. butter beans)
- Dressing:
- 2 spsk rapsolie
- 1 tsk dijonsennep
- 1 spsk. mælk
- 1 knsp paprika
- 1 knsp karry
- salt og peber
- saft og skal fra 1 citron (øko)
- 3-5 drb flydende sødemiddel.
Sådan laver du Broccolisalat med jordbær
- Pluk broccolien til små buketten, og hak stokken fint.
- Hæld kogende vand over og lad det trække ca. 3-5 min.
- Hak persillen fint og skær peberfrugten i tynde skiver.
- Del jordbærrene i halve.
- Bland salaten sammen.
- Knus feta over.
- Pynt med æg og bønner.
- Rør en dressing af rapsolie, sennep, mælk, krydderier, citronsaft og skal, og sødemiddel sammen til en dressing. Hæld det ud over salaten.