Opskrift på broccolisalat

Broccolisalat

En salat, der giver dig et godt skud C-vitamin fra broccoli, peberfrugt og ikke mindst jordbær.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    400 Kcal

Broccolisalat med jordbær til 2 personer

Total:20 minutter

Ingredienser

  • 300 g broccoli
  • 2 håndfulde persille
  • 1 rød peberfrugt
  • 150 g jordbær
  • 75 g feta (16%)
  • 2 æg (hårdkogte), delt i kvarte
  • 100 g forkogte bønner (f.eks. butter beans) 
  • Dressing:
  • 2 spsk rapsolie
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 spsk. mælk
  • 1 knsp paprika
  • 1 knsp karry
  • salt og peber
  • saft og skal fra 1 citron (øko)
  • 3-5 drb flydende sødemiddel.

Sådan laver du Broccolisalat med jordbær

  1. Pluk broccolien til små buketten, og hak stokken fint.
  2. Hæld kogende vand over og lad det trække ca. 3-5 min.
  3. Hak persillen fint og skær peberfrugten i tynde skiver.
  4. Del jordbærrene i halve.
  5. Bland salaten sammen.
  6. Knus feta over.
  7. Pynt med æg og bønner.
  8. Rør en dressing af rapsolie, sennep, mælk, krydderier, citronsaft og skal, og sødemiddel sammen til en dressing. Hæld det ud over salaten.