Broccolisuppe med hvide bønner
Broccolisuppe med hvide bønner
4
Ingredienser
- Grøntsagsfond:
- 2 l vand
- stokke fra 2 bdt broccoli
- ½ knoldselleri
- 2 løg
- 2 porrer i stykker
- 1 spsk hele peberkorn
- 2 laurbær
- stilke fra persille
- 10 kviste timian
- 1 spsk salt.
- Suppe:
- 1 løg i halve skiver
- 1 spsk jomfru olivenolie
- 2 l grøntsagsfond
- buketter fra 2 bdt broccoli (stokkene bruges i fonden)
- 200 g cherrytomater
- 150 g hestebønner (fra dåse)
- 1 dl piskefløde
- salt og peber.
Sådan gør du
- Suppen bliver bedst, hvis man koger en grøntsagsfond. Denne kan bruges til mange andre grøntsagssupper – du erstatter bare broccoli med andre rodfrugter. Alle grøntsager skylles og hældes i en gryde med vand, fonden skal koge og derefter småsimre i en time. Sigt derefter grøntsagerne fra, og brug fonden til suppe.
- Svits løg i olien, tilsæt fonden, og derefter broccolibuketter, tomater, bønner og fløde. Varm suppen sagte op – det må ikke bulderkoger. Lad det simre i 5 minutter, smag til med salt og peber.