Broccolisuppe med hvide bønner

Broccolisuppe med hvide bønner

4

Ingredienser

  • Grøntsagsfond:
  • 2 l vand
  • stokke fra 2 bdt broccoli
  • ½ knoldselleri
  • 2 løg
  • 2 porrer i stykker
  • 1 spsk hele peberkorn
  • 2 laurbær
  • stilke fra persille
  • 10 kviste timian
  • 1 spsk salt.
  • Suppe:
  • 1 løg i halve skiver
  • 1 spsk jomfru olivenolie
  • 2 l grøntsagsfond
  • buketter fra 2 bdt broccoli (stokkene bruges i fonden)
  • 200 g cherrytomater
  • 150 g hestebønner (fra dåse)
  • 1 dl piskefløde
  • salt og peber.

Sådan gør du

  1. Suppen bliver bedst, hvis man koger en grøntsagsfond. Denne kan bruges til mange andre grøntsagssupper – du erstatter bare broccoli med andre rodfrugter. Alle grøntsager skylles og hældes i en gryde med vand, fonden skal koge og derefter småsimre i en time. Sigt derefter grøntsagerne fra, og brug fonden til suppe.
  2. Svits løg i olien, tilsæt fonden, og derefter broccolibuketter, tomater, bønner og fløde. Varm suppen sagte op – det må ikke bulderkoger. Lad det simre i 5 minutter, smag til med salt og peber.