Broccolisuppe med spinat & kokos
Skøn suppe med lækker smag, og som gør alle myter om broccoli til skamme.
Supper til 4 personer
Ingredienser
- 500 g broccoli
- 1 spsk. kokosolie
- 1 hakket løg
- 1 fed knust hvidløg
- 1 spsk rød eller grøn karrypasta
- ca. ¾ liter kogende grønsagsbouillon
- 1 dåse kokosmælk light
- 125 g babyspinat
- salt, peber
- Servering:
- lidt ekstra spinatblade
- sød chili
- 1 dl fraiche 5%
- ca. 1 dl granatæblekerner
- fuldkornsbaguette
- Sådan gør du:
- 1. Skær broccolibuketterne fra stilkene, og snit stilkene fint. Varm kokosolien i en gryde, og sauter broccolistilke, løg og hvidløg, uden de tager farve. Tilsæt karrypasta efter ønsket styrke, og svits den med.
- 2. Hæld grønsagsbouillon i gryden, og bring den til kogepunktet. Læg broccolibuketterne i, og lad dem snurre møre.
- 3. Tilsæt kokosmælk samt spinatblade, og kog videre nogle minutter, til spinaten er faldet sammen. Blend og smag suppen til.
- 4. Server suppen med lidt ekstra spinat og sød chili på toppen samt fraiche, granatæblekerner og lun fuldkornsbaguette.
- Tip! Vil du have ekstra tryk på smagen, så bland hakket ingefær i suppen.
- Energi pr. person: 480 kcal, fedt 30%, protein 18%, kulhydrat 52%