broccolisuppe

Broccolisuppe med spinat & kokos

Skøn suppe med lækker smag, og som gør alle myter om broccoli til skamme.

Supper til 4 personer

Ingredienser

  • 500 g broccoli
  • 1 spsk. kokosolie
  • 1 hakket løg
  • 1 fed knust hvidløg
  • 1 spsk rød eller grøn karrypasta
  • ca. ¾ liter kogende grønsagsbouillon
  • 1 dåse kokosmælk light
  • 125 g babyspinat
  • salt, peber
  • Servering:
  • lidt ekstra spinatblade
  • sød chili
  • 1 dl fraiche 5%
  • ca. 1 dl granatæblekerner
  • fuldkornsbaguette

  1. Sådan gør du:
  2. 1. Skær broccolibuketterne fra stilkene, og snit stilkene fint. Varm kokosolien i en gryde, og sauter broccolistilke, løg og hvidløg, uden de tager farve. Tilsæt karrypasta efter ønsket styrke, og svits den med.
  3. 2. Hæld grønsagsbouillon i gryden, og bring den til kogepunktet. Læg broccolibuketterne i, og lad dem snurre møre.
  4. 3. Tilsæt kokosmælk samt spinatblade, og kog videre nogle minutter, til spinaten er faldet sammen. Blend og smag suppen til.
  5. 4. Server suppen med lidt ekstra spinat og sød chili på toppen samt fraiche, granatæblekerner og lun fuldkornsbaguette.
  6. Tip! Vil du have ekstra tryk på smagen, så bland hakket ingefær i suppen.
  7. Energi pr. person: 480 kcal, fedt 30%, protein 18%, kulhydrat 52%