Broccolitærte uden bund
Æg er meget andet end blot et kogt, blødkogt eller spejlet af slagsen. Her får du et bud på en lækker broccolitærte.
Næringsindhold
- Energi pr. person:485 Kcal
- Fedt:53 %
- Protein:33 %
2 personer
Ingredienser
- 1 bundt broccoli, ca. 300 g
- Kogende vand
- Salt
- 4 æg
- 2 dl tyk yoghurt
- 1 tsk. dijonsennep
- 40 g revet pecorino eller parmesan
- Salt og peber
- 40 g revet ost, gerne vesterhavsost
- 400 g blandet salat
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader. Del broccolien i buketter. Brug også stokken; skræl den og skær den i stave.
- Kom broccoli i en skål med kogende, saltet vand, og lad den trække i 5-10 minutter, gerne under låg eller en tallerken.
- Pisk æg med yoghurt, sennep, revet pecorino, salt og peber.
- Dryp broccoli af, og vend den med æggemassen. Hæld æggemasse og broccoli i en tærteform, cirka 25 centimeter, top med revet ost, og bag tærten i den varme ovn i cirka 40 minutter, eller til den er gylden og har sat sig.
- Servér straks den varme tærte med salat til.