Broccolitærte uden bund

Broccolitærte uden bund

Æg er meget andet end blot et kogt, blødkogt eller spejlet af slagsen. Her får du et bud på en lækker broccolitærte.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    485 Kcal
  • Fedt:
    53 %
  • Protein:
    33 %

2 personer

Ingredienser

  • 1 bundt broccoli, ca. 300 g
  • Kogende vand
  • Salt
  • 4 æg
  • 2 dl tyk yoghurt
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 40 g revet pecorino eller parmesan
  • Salt og peber
  • 40 g revet ost, gerne vesterhavsost
  • 400 g blandet salat 

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 grader. Del broccolien i buketter. Brug også stokken; skræl den og skær den i stave.
  2. Kom broccoli i en skål med kogende, saltet vand, og lad den trække i 5-10 minutter, gerne under låg eller en tallerken.
  3. Pisk æg med yoghurt, sennep, revet pecorino, salt og peber.
  4. Dryp broccoli af, og vend den med æggemassen. Hæld æggemasse og broccoli i en tærteform, cirka 25 centimeter, top med revet ost, og bag tærten i den varme ovn i cirka 40 minutter, eller til den er gylden og har sat sig.
  5. Servér straks den varme tærte med salat til.