Brownie med grofthakkede valnødder

Lækre brownies med grofthakkede valnødder

Den bastante kageklassiker passer ind i mange søde sammenhænge – fra en lille kaffepause til et velsmagende akkompagnement til isdesserten. Her får du vores bedste opskrift på den fantastiske chokoladekage. Se her, hvordan du bager lækre brownies:

18 små firkanter

Total:35 minutter

Arbejdstid:10 minutter

Brownie med grofthakkede valnødder

  • 125 g smør
  • 100 g mørk chokolade
  • 2 æg str. L
  • 250 g rørsukker
  • korn af ½ vaniljestang eller 2 tsk vaniljesukker
  • 100 g hvedemel
  • 2 spsk kakao
  • ½ tsk bagepulver
  • ¼ tsk fint salt
  • 1 pose grofthakkede valnødder (150-200 g) - du kan også bruge andre former for nødder eller mandler. 
  • 1 form ca. 25 x 20 cm

Sådan laver du brownie med grofthakkede valnødder

  1. Smelt smør og chokoladen i en gryde ved svag varme og rør, til det er blandet og glat. Lad det køle helt af.
  2. Pisk æg, sukker og vanilje sammen, og vend smør-chokoladeblandingen i.
  3. Bland mel, kakao, bagepulver og salt og vend det forsigtigt i dejen. Vend de grofthakkede valnødder i til sidst.
  4. Hæld dejen i en form på ca. 25 x 30 cm med bagepapir i bund og op ad kanter, og bag den i ovnen ved 180 grader i 20-25 minutter.
  5. Den skal ikke være flydende, når du stikker en tandstik i, men der skal sidde lidt klæge dejrester tilbage. Det vigtigste er, at brownien ikke bliver helt gennembagt.

Godt tip:

Kagens konsistens afhænger, af hvor meget du indledningsvis pisker æg og sukker:

Kan du bedst lide en luftigere, let brownie, skal du piske æg og sukker helt hvidt og skummende, men kan du bedre lide en lidt sej, klæg kage, så pisk æggene, indtil de blot er godt blandede med sukkeret.