Lækre brownies med grofthakkede valnødder
Den bastante kageklassiker passer ind i mange søde sammenhænge – fra en lille kaffepause til et velsmagende akkompagnement til isdesserten. Her får du vores bedste opskrift på den fantastiske chokoladekage. Se her, hvordan du bager lækre brownies:
18 små firkanter
Total:35 minutter
Arbejdstid:10 minutter
Brownie med grofthakkede valnødder
- 125 g smør
- 100 g mørk chokolade
- 2 æg str. L
- 250 g rørsukker
- korn af ½ vaniljestang eller 2 tsk vaniljesukker
- 100 g hvedemel
- 2 spsk kakao
- ½ tsk bagepulver
- ¼ tsk fint salt
- 1 pose grofthakkede valnødder (150-200 g) - du kan også bruge andre former for nødder eller mandler.
- 1 form ca. 25 x 20 cm
Sådan laver du brownie med grofthakkede valnødder
- Smelt smør og chokoladen i en gryde ved svag varme og rør, til det er blandet og glat. Lad det køle helt af.
- Pisk æg, sukker og vanilje sammen, og vend smør-chokoladeblandingen i.
- Bland mel, kakao, bagepulver og salt og vend det forsigtigt i dejen. Vend de grofthakkede valnødder i til sidst.
- Hæld dejen i en form på ca. 25 x 30 cm med bagepapir i bund og op ad kanter, og bag den i ovnen ved 180 grader i 20-25 minutter.
- Den skal ikke være flydende, når du stikker en tandstik i, men der skal sidde lidt klæge dejrester tilbage. Det vigtigste er, at brownien ikke bliver helt gennembagt.