Brownies med kaffecreme, kirsebær og praliné
12
Ingredienser
- Brownies
- 175 g smør
- 200 g mørk chokolade af god kvalitet
- 150 g brun farin eller muscovadosukker
- 175 g sukker
- 130 g hvedemel
- 3 æg.
- Praliné:
- 150 g sukker
- 100 g pecannødder
- 1 glas kirsebærsauce
- 250 g mascarpone
- 1 spsk flormelis
- 1 toppet tsk Nescafé
- 2 pasteuriserede æggeblommer.
Sådan laver du kagen
- 1. Varm ovnen op til 170 gr. Bræk chokoladen i stykker og kom den i et vandbad sammen med smør. Lad det stille og roligt smelte sammen, mens du rører i det af og til. Når det hele er smeltet, kommes begge slags sukker i. Rør rundt til sukkeret er opløst. Kom chokoladeblandingen i en skål og bland melet i. Rør æggene i dejen. Nu bliver dejen meget elastisk og slipper skålens kanter. Hæld dejen i en form på ca. 22×30 cm beklædt med bagepapir.
- 2. Bag brownien i 30-35 min. til toppen begynder at se flaget ud og kagen virker nogenlunde fast i det, når du trykker den på midten. Husk at en brownie skal være klæg indeni, men ikke flydende. Lad kagen køle af og skær den ud i firkanter, eller brug en udstikker til at lave cirkler af kagen.
- 3. Til praliné smeltes sukker i en pande. Skru ned for varmen og kom nødderne i. Lad dem boble lidt i karamellen til alle sukkerklumper er smeltet og hæld så massen ud på et stykke bagepapir og lad det køle af. Hakkes i stykker med en stor kniv.
- 4. Pisk mascarpone, æggeblommer, flormelis og Nescafé sammen med en elpisker til en creme. Servér et stykke brownie til hver person med creme, kirsebær og hakket praliné.