Brune kager

Brune kager: fryseegnede

Lav evt. en dobbeltportionog frys dejen til brunkager iruller – så er det nemtat bage flere brunkager, nårkagedåsen er tom.

(ca. 120 stk.)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 1 time.
  • Hviletid: 1 døgn
  • Bagetid: 8 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 1 tsk potaske
  • 1 spsk varmt vand
  • 125 g smør
  • 100 g sirup
  • 75 g sukker
  • 50 g farin
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk st. kanel
  • 1/2 tsk st. ingefær
  • 1/2 tsk st. nelliker
  • 1/2 tsk allehånde
  • 75 g hakkede smuttede mandler
  • 25 g hakket sukat

  1. Rør potaske ud med vand. Smelt smør, sirup og sukker i en gryde under omrøring og rør potasken i.
  2. Hæld det over i en stor skål og lad det køle lidt af. Bland mel og de øvrige ingredienser godt sammen og rør det i sukkermassen.
  3. Vend dejen ud på et meldrysset bord og ælt den glat. Del den i 2 stykker og form dem til ca. 4 cm tykke pølser.
  4. Pak dem ind og læg dem i køleskabet min. 1 døgn.
  5. Skær dejen i tynde skiver med en skarp kniv og læg dem på bageplader med bagepapir.
  6. Bag dem ca. 8 min. ved 180 grader. Lad dem afkøle på en rist og læg dem i kagedåser.